Místa, která milujeme - My Cooking Diary

5. září 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

V druhé části našeho povídání o tom, která místa jsou pro nás ta srdcová, se dozvíte, jakých pět favoritů má Kačí. Tu možná znáte z Instagramu jako My Cooking Diary, v Amazing Places je to naše hlavní brand ambasadorka, takže toho s námi objela už docela dost. Která místa jsou pro ní ta nejkouzelnější?

 

Anybody

Zážitek a atmosféra z hotelu Anybody je nepřenositelná. Nedá se popsat, ale musí se zažít. Už jenom proto je pro mě tohle místo jedním z nejlepších u nás. Naprosto geniální a jedinečný koncept hotelu, kde vám 10 různých pokojů nabídne 10 různých zážitků. Od chvíle, kdy vkročíte do pokoje, víte, že to bude jiné a že se tam opravdu nejdete jen vyspat. Typ zážitku, rekvizit, vybavení, atmosféry a emocí záleží na výběru pokoje, každopádně v každém z nich je naprosto perfektně zpracovaná hra světel a hudby. Všechno můžete měnit podle nálady a perfektně to doplňuje hru, kterou v průběhu pobytu hrajete.

 

Třešničkou na dortu pro mě byla originální možnost snídaně, kdy si můžete vybrat z několika bister v okolí podle toho, na co máte ráno zrovna chuť. Genialita hotelu Anybody je také v tom, že za celou dobu svého pobytu nepotkáte jediného zaměstnance, a přesto všechno šlape jako hodinky. 

Pro ještě lepší zážitek z celého pobytu doporučuji zajít před „hrou na pokoji“ na dobrou večeři do Atelier bistra a pak si dát nějaký super drink v baru Slast přímo pod hotelem. Přece jenom je po pár skleničkách člověk uvolněnější a pokoj zase o něco zábavnější. Neznám lepší místo, kam vyrazit se svou drahou polovičkou za zážitkem. Brno prostě jede. 

 

Chalet Eisner-Chata Elisabeth

Nikdy nezapomenu na tu vůni cedrového dřeva, která je to první, co upoutá vaši pozornost. Je to něco tak nádherného, že od prvního momentu víte, kde jste - na horách. Postupně vám vyrazí dech i zbytek celé chaty. Obrovská kuchyň s výhledem na lesy, prostorný obývák s velkou sedačkou a luxusní kachlovou pecí s krbem. Na pár pecích už jsem ležela a tohle je rozhodně ta nejpohodlnější ze všech. Nebyla snad ani minuta, kdy pec nebyla někým z nás obsazená. 

 

Postupně vám padá brada nad vkusně vybavenými pokoji, saunou a vším tím nábytkem na míru. Jako bonus má chata nejmilejší majitele, kteří vám s radostí nabídnou dovážku čerstvého pečiva na snídaně. Hned vedle chaty je menší sjezdovka, kde se dá lyžovat nebo jen tak vyjet na Portášky, odkud můžete vyrazit na několik procházek. Vůbec se nám ze Chalet Eisner a jejich chaloupky Elisabeth nechtělo odjet. Luxusní místo, kde si luxusně odpočinete a budete se tam chtít vracet, protože si tam budete připadat jako doma. 

 

Long Story Short 

Ano, mezi mých TOP 5 míst, co jsem zatím přes Amazing places navštívila, patří hostel. Nevím, co mě bavilo víc. Jestli skvělá snídaně, designově vybavené pokoje nebo ta neuvěřitelně přátelská atomosféra, která tam všude panuje. Měli jsme to štěstí, že tam byly zrovna večer na terase lekce tance a v kombinaci s krásnou světelnou výzdobou ve mně tenhle večer opravdu bude znít dlouho. 

 

V blízkosti hostelu jsou navíc dva krásné parky, takže můžete vyrazit i na příjemnou procházku po okolí. Za mě super „cool“ místo pro mladé lidi, kteří hledají levnější, ale přesto zážitkové ubytování. 

 

TeePee and Spa

Příroda, klid, samota, jedinečnost, luxus a vlastně i trochu adrenalin. Takhle bych popsala moje pocity z TeePee. Místo, které je podle mě skvělé jak na romantiku ve dvou, tak na rodinný zážitek pro děti. Absolutně jsem netušila, že něco tak originálního u nás existuje. Kromě prvního „wow“ efektu, který se dostaví hned po prvním vchodu do TeePee, budete pak milovat jejich povlečení a soukromou saunu s vířivkou.

 

A pokud jde o ten adrenalin, já osobně jsem tam trochu překonávala strach. TeePee se sice dá zamknout, ale i tak spíte uprostřed přírody jenom za kouskem plachty. Tenhle adrenalin mě na tom ale právě bavil. Bylo to vlastně zároveň takové malé dobrodružství. Pokud se na místo vydáte, doporučuju využít i možnost grilování s kuchařem. Perfektní a chutné jídlo z nejbližších farem z okolí nás bavilo hodně. Stejně tak jako snídaně, kterou vám přímo paní majitelka ráno do TeePee přinese.  

 

Theatre Hotel

Upřímně si moc nepotrpím na luxusní hotely. Jsem spíš na přírodu, klid nebo na „cool“ místa, ale v Theatre hotelu najdete perfektní kombinaci relaxu, pohodlí a skvělého jídla. Pohodlí vám poskytnou pohodlné postele, relax krásný wellness s možností masáže nebo privátní zóny a o skvělé jídlo se postará fenomenální restaurace Entrée. 

 

Nebudu zastírat, že do Theatre hotelu mě často dovede právě jejich restaurace. Byla jsem tam už třikrát a vždycky jsem odcházela naprosto nadšená. Baví mě jak chutě, tak i prostředí. Jde sice o fine dining restauraci, ale díky atmosféře, otevřené kuchyni a mladému personálu se cítíte naprosto uvolněně. Tohle místo a celá Olomouc mě stejně jako Brno poslední dobou fakt baví. 

Podobné články