Kde se skvěle najíst a k tomu si dopřát vodu Römerquelle?

11. října 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Co za asociaci vás napadne v rámci spojení se značkou Römerquelle? Nás rozhodně dobré jídlo. Spojení pramenité vody a špičkové gastronomie v kouzelných prostorech ubytování, která u nás v Amazing Places máme, zkrátka funguje.

Römerquelle je rakouská značka minerální vody čerpaná z podzemních pramenů. Obsahuje vysoký podíl hořčíku, který člověku napomáhá k tomu, aby se zkrátka cítil dobře. Což zvláště po pořádné náloži jídla přijde vhod. Znáte to, od pondělí držíte dietu, hlídáte si přísun cukrů a tuků a najednou je tu víkend, vy vyrážíte z domu a je vám jasné, že salátům a ovocným šťávám odzvonilo. My v Amazing Places jsme všichni velcí požitkáři, takže pravidelně s dietami začínáme každé pondělí. 

Jsme rádi, že vodu Römerquelle si můžete dopřát už na čtyřech Amazing Places místech. Nejen že se tam skvěle najíte, napijete, ale ještě se ubytujete v krásných prostorech. A o jaká místa se jedná?

 

Zámek Ratměřice

 

Prvním z míst, kde si můžete dopřát vodu Römerquelle je Zámek Ratměřice, jen hodinu jízdy za Prahou. Strávit noc na zámku je zážitek sám o sobě. Když se k němu přidají kulinární orgie z restaurace Sequoia s perfektní obsluhou, ač to zní jako klišé, opravdu se budete alespoň na malou chvilku cítit jako princezny a princové. Zámek Ratměřice je skloubením dokonalého citu pro design a luxusu v tak přirozené formě, že si na něj snadno zvyknete. Hotel obklopuje perfektně udržovaný zámecký park a uprostřed něj nádherný bazén. O kus dál poté najdete samostatnou budovu s terasou a přilehlým jezírkem, kde sídlí restaurace pod vedením kreativního šéfkuchaře Pavola Pavlíka. Při pohledu na menu se člověk nestačí divit, co za kombinace lze na talíři vytvořit. Zprvu jsme byli lehce nejistí ze spojení brambor, cibule, domácí lučiny a slaďoučkých meruněk, ale nakonec jsme to přeci jen zkusili a svou volbou byli nadšeni. Již samotná prezentace jídel je jako umělecký obraz abstraktního malíře. Náš největší zážitek ze Zámku Ratměřice je ale ze sladké tečky na závěr, a to ze zmrzliny z jehličí servírované ve tvaru šišky. Chuť vám skrze slova předat bohužel nedokážeme, musíte si sem zkrátka zajet a sami ochutnat.

 

Gino Park Palace

 

Špičkovou gastronomii si můžete dopřát i na Slovensku v Považské Bystrici. Pokud se v Gino Parku ubytujete, v ceně pobytu budete mít připravenou snídani formou švédských stolů. Dopřát si můžete vajíčka snad na všechny myslitelné způsoby, párky, domácí pečivo, palačinky a spoustu sladkého. Gastronomický zážitek ale nekončí jen u snídaně. Raději si večer nezapomeňte udělat rezervaci do luxusních prostorů hotelové restaurace. Během čekání na jednotlivé chody nezapomeňte obdivovat původní zdobený strop s dominantním křišťálovým lustrem. Tým pod vedení šéfkuchaře Jána Adamíka každý měsíc mění menu dle sezónních surovin, které se snaží odebírat výhradně od lokálních dodavatelů. Dopřát si můžete i degustační menu o třech až pěti chodech. V tomto pochmurném počasí se podává už podzimní menu plné tepelně upravené zeleniny, dýně a horkých polévek na zahřátí. Tento měsíc si navíc pochutnáte na jablečných specialitách ve formě grilovaných jablek v kombinaci s hovězí svíčkovou nebo třeba teplém jablkovém koláči s bílou čokoládou. Navíc ceny degustačního menu jsou velmi příznivé. Zastavte se tu, jakmile budete mít cestu kolem.

 

Penzion Jurášek

 

Většina lidí si pod pojmem penzion představí menší ubytovací zařízení, skromněji zařízené, s absencí restaurace. Proto je trochu k nevíře, že tak luxusní ubytování kousek od Čeladné jako je Jurášek, stále nese v názvu penzion. V tomto případě jméno odkazuje hlavně k rodinné atmosféře, která tu panuje. Penzion Jurášek, to jsou velkorysé prostory v kombinaci dřeva, kamene a skla, nádherně upravovaná zahrada, luxusní wellness centrum a především restaurace zaměřená na lokální dodavatele. Menu se neustále mění dle sezónních surovin s důrazem na čerstvost a pestrost potravin. Kdybychom měli vybrat pouze jedno jídlo, které bychom vám doporučili, objednejte si marinovaná Juráškova žebra s pečivem. Jako jedny z mála jsou stálicí na jídelním lístku a olizovat se po nich budete až za ušima. I když, pokud zrovna budou na menu i tvarohové ovocné knedlíky s vanilkovým krémem, přiobjednejte si je také. Zkrátka volba jednoho nejlepšího jídla je zde opravdu těžká. Na menu si určitě všimnete i pestré nabídky sýrů od lokálního farmáře, ochutnejte je alespoň ve formě předkrmů. Vysoce proškolený personál vám také neopomene nabídnout degustační menu třeba zrovna o šesti chodech, po kterém budete rádi za pokoj v penzionu, kam se budete moct jen ke konci dne odkulit. 

 

V Polích

 

Bývalý jezuitský statek jen patnáct minut autem z Prahy majitelé zrekonstruovali do podoby malého rodinného penzionu zařízeného ve venkovském stylu. Lidé se sem dnes sjíždějí ze všech koutů republiky na jejich vyhlášené knedlíky a nejenom to. Doporučujeme si tu rovnou rezervovat i pokoj. Nakonec nám poděkujete, že cesta do nadýchaných peřin vám bude trvat jen pár vteřin vystoupáním do patra. Několikrát jsme za to byli vděční. Po usednutí ke stolu neobdržíte jídelní lístek jako tomu bývá ve většině restaurací, tak na něj ani zbytečně nečekejte. Menu se mění každý den v závislosti na surovinách a nastudovat si ho můžete na dvou křídových tabulích uvnitř restaurace. Ať už si objednáte cokoliv, s výběrem nešlápnete vedle. Pokud jste polévkové typy, poctivý český vývar vás v tomto období nastupujícího podzimu rozhodně zahřeje. Pokud budou mít na jídelním lístku kachní prsa, je to sázka na jistotu. Navíc za chvíli je tu období svatomartinské husy, takže jste-li příznivci tohoto tučnějšího masa a domácích knedlíků, už teď si rezervujte stůl. Přistane vám na něm celá husa, takže dorazte minimálně v šesti lidech, ať se s ní poperete. Ač se vám po pořádném kusu masa zdá myšlenka na dezert nepředstavitelná, věřte, že vám vyhládne. Zvolte tedy třeba kalorickou bombu v podobě našlehaných bílků s cukrem – jemnou pusinku s ovocem. Dietu už sice nezachráníte, ale sladký šok budete mít zaručen. 

Ještě jste vodu Römerquelle nevyzkoušeli? Mrkněte na jejich instagram, ať jste v obraze kde si ji můžete dopřát.

Podobné články