Kam vyrazit za sportem

3. července 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Farma Noe

Dokonalé místo, nádherné ubytování, postel jako z pohádky a vynikající snídaně. Zkrátka samé superlativy. Kde takové místo najdete? Dost blízko atrakcím Moravského krasu i Brnu, ale dost daleko od hluku civilizace stojí unikátní farma, která nechá vzpomenout na biblický příběh o potopě a Noemově arše. Farma je postavena ze dřeva bez použití laků, mořidel, lepidel a dalších chemikálií. A nabízí tak zdravé ubytování pro vás i vaše děti. Příjemní majitelé o vás budou pečovat, abyste se zde cítili jako doma. Na hosty se těší i ovce Ráchel a Rebeka, krocan Brad Pitt, krůta Angelina Jolie, perličky, slepice, husy, velký hodný pes Noe, koně z místních stájí a také kočky, pokud přijdou. Některé ráno se můžete zúčastnit krmení zvířátek a vydělat si stájovky – peníze platné na farmě a v několika okolních restauracích.

 

Prosluněné dny vybízejí ke koupeli v přírodním biotopickém jezírku, kde se vyřádí dospělí i děti. Na farmě nabízejí projížďky na koních, kteří jsou zde ustájeni. Příležitost zajezdit si na koni mají začátečníci i pokročilí jezdci. Farma leží v dosahu cyklostezek jižní Moravy, takže nadšení cyklisté rozhodně budou mít o zábavu postaráno. No a ti ostatní se mohou vydat na výlet vozem – blízko je propast Macocha, Moravský kras, unikátní kostel ve Křtinách od architekta Santiniho, ale i město Brno se svými památkami a atrakcemi.

 

Grund Resort Golf & skI

Grund Resort Golf & Ski je moderním designovým hotelem,který navrhlo architektonické studio Ferrari Pagani Tresoldi Architetti. A právě cit pro design, kterým Italové oplývají, se podařilo neskutečně citlivě zasadit do kouzelné krkonošské přírody. Výsledkem je nejen hotel, který získal ocenění Stav-ba roku Královéhradeckého kraje, ale také místo, kde se cítíte jako v ráji.

 

Klid, horský vzduch, ty nejlepší služby, rodinná atmosféra,designem protkané prostory, ochotný personál... Jednoduše vše, co pro svůj odpočinek ať už aktivní, či pasivní potřebujete, to je Grund Resort Golf & Ski. Místo, kde se budete cítit jako doma, i když přijedete na jednu noc. Místo,kam se budete toužit vracet. Místo, které zůstane ve vaší mysli. Grund Resort Golf & Ski je jednoduše ideálním místem pro vaši dovolenou. Na své si přijdou také turisté.Nedaleký Krkonošský národní park nabízí bezpočet značených turistických stezek.

 

Bed & Bike Prachatice

Bed & Bike Prachatice představuje nový rozměr ubytování s přidanou hodnotou. Představte si luxusně zařízené apartmány, které jsou umístěny přímo uprostřed historického centra renesančního města Prachatice. Představte si poklidnou rodinnou atmosféru, křišťálově svěží koupelnu a tichou noc strávenou na pohodlné a nadmíru kvalitní kontinentální posteli. Pro začátek zde pro vás připravili ta nejkvalitnější elektrokola, jaká si dokážete představit, a nachystali přírodní cyklotrasy na míru vašim možnostem. V ceně ubytování! 

 

Chcete spát a odpočívat nebo si pochutnat na dobré kuchyni a lokálním pivu? Máte možnost. Fascinuje vás kultura či historie? Na kolech můžete dojet přímo před brány novogotického zámku Hluboká nad Vltavou nebo do centra Českého Krumlova, kulturní památky UNESCO.Toužíte po rozlehlých pláních, hlubokých lesích, průzračných rybnících a čerstvém vzduchu? Posadí vás do sedel koní,připraví pro vás místo na rybaření, vaše děti naučí lyžovat,zatímco vy si vyrazíte na běžky či zkusíte sněžnice nebo můžete navštívit rodinnou farmu, pokud nedáte přednost procházce panenskou přírodou

 

Hotel Antonie

Antonie je velmi komorní a poklidný luxusní wellness hotel ve Frýdlantu v Čechách. Disponuje pouhými 23 pokoji a velkorysou architektonickou koncepcí, která i při plné obsazenosti nabízí každému hostu pocit velkého prostorového komfortu, klidu. Design hotelu je zcela nezaměnitelný. Jedná se o moderní novostavbu s velmi čistým, a přesto fantazií oplývajícím designem, který ovšem plně a vždy respektuje účelnost. Ústřední je koncept motivu jedinečného stromu aloe dichotoma, který se prolíná hotelem v desítkách variací materiálových, v provedení 2D i 3D, stejně jako v reliéfním provedení. 

Hotel Antonie je rájem pro sportovce. Milovníky tenisu zaujme venkovní kurt s umělou antukou. Pro začátečníky je připravena půjčovna veškerého vybavení. Zahrát si zde můžete také squash či badminton. Hotel má rovněž vlastní tělocvičnu a posilovnu. Cyklisté si mohou zajet do zhruba 14 km vzdáleného Singltreku pod Smrkem.Gol sté pak mohou zdokonalovat svůj handicap na golfovém hřišti Ypsilon Golf Liberec.

 

Knížecí cesta

V těsné blízkosti našeho největšího národního parku, obklopen nádhernými loukami v Bližší Lhotě u Horní Plané a jen pár desítek metrů od Lipenské přehrady leží historické budovy schwarzenberské lesní správy. Objekt, původně postavený v polovině 18. století, byl v roce 2014 pečlivě zrekonstruován tak, aby nabídl nerušené pohodlí i těm nejnáročnějším hostům. Poprvé se otevřel na konci roku 2016 a opravdu je to vidět. Všude svítí novota. Ve dvou budovách je vám k dispozici celkem devět různě velkých apartmánů pojmenovaných po jednotlivých členech rodiny Schwarzenbergů.

 

Přímo v hotelu se nachází sauna. V Horní Plané je nejkrásnější písečná pláž na Lipně, kde se můžete věnovat různým letním sportům. Lipno samotné pak patří k vyhlášeným rybářským revírům v Česku. Na podzim jsou okolní lesy vhodné k houbaření. Pokud chcete navštívit nejdivočejší místa národního parku, najměte si průvodce. Za návštěvu určitě stojí i Vítkův hrádek, Plešné jezero či Schwarzenberský plavební kanál.

 

Celý článek v časopisu AUDI naleznete zde

Podobné články