Amazing road-show poprvé aneb romantice zdar!

19. června 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Naše vzrušující road-show po Česku s Amazing Places a Volvem právě odstartovala! První týden naší cesty byl v duchu romantiky ve dvou, ze které máme plno dojmů z úžasných a nezapomenutelných míst.

První zastávka byla v Hotelu Kouty. Útulné, harmonické ubytování mělo atmosféru pohody a klidu. V chatce s názvem Hygge jsme si užívali plápolající krb s šálkem horkého čaje, při poslechu gramofonových desek jsme pozorovali přírodu z okna. Z chatky jsme nechtěli ani na krok, ale rozehřátý sud před ní nás nemusel dlouho přemlouvat a k dokonalosti už nechybělo nic.

 

Další zajímavé ubytování, které jsme objevili, byla zrekonstruovaná trafo stanice s názvem Trafajda. Toto neobvyklé místo bylo proměněno v moderní a stylové ubytování. Ohromilo nás, jak dokonale byla původní struktura zachována a sloužila jako základ pro moderní a hravý interiér. Trochu nám to nedalo a hodně jsme se bavili všemi vypínači, které v Trafajdě majitelé zanechali. Taky nás hodně pobavilo upozornění před příjezdem, že se nemáme bát výstražných tabulí se zákazy a upozorněními, jsou pouze pro dekoraci, abychom pořád věděli k čemu tento domeček sloužil a pobyt v Trafajdě byl jedinečný a inspirativní zážitek.

 

Naše cesta nás zavedla i na zámek. Ve Suite Grand Jardin jsme se ocitli v honosném prostředí, které známe z pohádek. Spánek a snídaně v komnatách, procházky po rozlehlých zahradách a okolní krajině, nám otevřely dveře do minulosti a romantiky. Měli jsme možnost prohlídky zámku a seznámit se s úžasnými majiteli, kteří nás s otevřenou náručí pozvali k sobě na večeři. Během ní jsme se dovídali zajímavosti a informace o zámku a jeho okolí. Jeho historie je opravdu rozmanitá a o to víc jsme si v něm pobyt užili a představovali si, jaké by to bylo žít tam v časech minulých. Snad si také pochutnávali na tak dokonale křupavých bagetách a teplých croissantech, o kterých se nám bude zdát ještě dlouho.

 

Další zastávka byla úplně jiná zkušenost - ubytování na louce uprostřed pasoucích se krav v designové chatce s názvem Útulnoff. Toto místo nám přineslo jedinečný kontakt s přírodou a klidem venkova. Probouzení s výhledem na zelené pastviny a zvuky přírody bylo krásné a uklidňující.

Pozorní majitelé nám druhý den připravili plný piknikový koš dobrot. Nejvíc nám chutnala jejich domácí vajíčková pomazánka. Dostali jsme tip na místo kousek od jejich farmy, které není až tak známé, ale o to víc romantické. Mariina skála opravdu stála za to, krásný výhled & pohoštění dokonalé!! Jen to počasí nevydrželo a zpátky k autu se rozpršelo. Šli jsme kus cesty přikrytí piknikovou dekou s vidinou, že ta nás před promoknutím zachrání. Nezachránila, jen jsme poplašili pár koní ve výběhu. Za to se jim omlouváme.

 

Posledním ubytováním prvního týdne road-show byl stylový apartmán Javor 04 na Šumavě. Moderní a minimalisticky zařízený prostor nám nabídl všechno co jsme potřebovali po našich dobrodružstvích v přírodě. Jenže výhled na okolní hory a lesy nás nenechal dlouho odpočívat. Hurá na další výlet!

Na Šumavě jsme si ho udělali do nedalekého Srní a navštívili Vlčí výběh. Vlčí výběh v Srní je rezervace pro chov volně žijících vlků, je to jedinečná příležitost pozorovat jejich přirozené prostředí. Během procházky se zase strhl déšť, který nás nezastavil, ale už jsme si zvykli a k pozorování vlků se to hodilo, vytvářelo to tajemnou atmosféru. Celí promočení jsme se těšili na saunu a bazén, kde jsme si užili zbytek dne a ani odpolední sluníčko nás už ven nevytáhlo.

 

Celý první týden našeho roadtripu jsme cestovali v elektrickém Volvu C40, který nás moc baví. Je to naše první zkušenost s elektromobilem, a tak jsme byli trochu nervózní z nabíjení. Ale zbytečně - čas nabíjení trávíme nákupy jídla nebo třeba prohlídkou pivovaru v Plzni. Jen je třeba plánovat a využívat čas co nejlépe a to my rádi. S Volvem C40 to jde skvěle. Už teď víme, že nám po road-show bude chybět.

Jedna vlna vděčnosti střídá druhou a my se těšíme na další dobrodružství s Volvem. Tak hurá sbírat zážitky!

Autor: Julie Havlická

Foto: Ondřej Šustík

Podobné články