5 kouzelných míst, kde je lenošení na peci povinnost

3. prosince 2021
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Zalézt si za vyhřátá kamna, zakousnout se do čerstvé buchty a zapít ji horkým kakaem, to je lenošivá idyla, kterou si s námi můžete splnit. Představíme vám pět kouzelných chalup, kde „pecivál“ není hanlivé oslovení a kde pochopíte, proč se línému Honzovi do světa z pece nechtělo. 

Wellness Roubenka Křižánky

Když jsme odjížděli z více než 200 let staré roubenky v srdci Vysočiny, stále jsme se divili tomu, že můžeme na takovém místě zažít relaxaci jako v luxusním wellness hotelu. Po celodenním odpočívání v bazénu, vířivce a sauně, jsme ale vždycky skončili s šálkem čase nebo skleničkou dobrého vína zalezlí na opravdu rozměrné peci, protože právě takhle aktivita dodává pobytu v chalupě to pravé venkovské kouzlo. 

Roubenka Staňka

Tahle beskydská roubenka je provoněná smrkovým a dubovým dřevem. Těšit se můžete na velkorysé místnosti, vysoké stropy i vinotéku plnou jihomoravských vín. O relaxaci se postará vyhřívaný bazén či sauna a o zábavu domácí kino s projekčním plátnem. Nejraději tu však máme večery, kdy filmové příběhy nahradí naše vlastní. Místo na televizi se díváme jeden druhému do očí a gauč vyměníme za pohodlné poležení na matraci s horou polštářů přímo vedle krbových kamen. Válení na peci nebylo nikdy příjemnější. 

Chalupy Solanec

Skvělý majitelé Iva a Vašek vytvořili v Beskydech, hodinu cesty od Ostravy, opravdu kouzelné místo. Čeká vás terasa s nejkrásnějším výhledem, ticho a les na dosah ruky. Tahle chalupa je dokonalou kombinací příjemného designu, moderního vybavení, včetně vířivky, a klasické chalupářské atmosféry. V zimě je tu stejně krásně jako v létě. To, když se zachumláte do měkoučké kožešiny a polštářů hned vedle kamen, kde vás pohladí teplo a ukolíbá zvuk praskajícího ohně. O tenhle vyhřátý koutek se poperete.

Bukovanská chaloupka

Co takhle hovět si na moderní peci s neustálým přísunem toho nejlepšího moravského vína? Ideální dovolená, viďte? Tuto jedinečnou chaloupku najdete ve sklepní uličce v Bukovanech ve vinařském regionu jižní Moravy. Pec je tady tak pohodlná, že se tu nejeden host probudil až ráno a rovnou na ní i posnídal. Až tady pochopíte, jak mohl pohádkový Honza trávit na peci tolik času.  

Chalupa Tříč

Loni postavená luxusní chalupa ještě voní novotou. Situovaná v malebné vesničce Horní Tříč v Krkonoších nabízí všechny výhody pro milovníky přírody a sportu, je totiž v těsné blízkosti lesů i lyžařských areálů. Útulnou atmosféru a rodinné teplo umocňuje minimalistický krb s příjemným posezením, hned vedle plápolajícího ohně, kde se dá odpoledne příjemně natáhnout po dobrém obědě a večer se s nejbližšími podělit o zážitky z celého dne. 

Spát na peci byl vždycky náš sen. Je pro nás vyhřátou rozhlednou do veškerého dění v chalupě a lebedění na ní má neuvěřitelnou atmosféru. Dopřejte tento zážitek i svým nejbližším díky dárkovému poukazu.   


 

Podobné články