TOULKY PO ČESKU

14. March 2017
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Dlouhá zima bude pomalu končit a je nejvyšší čas vyrazit na cesty. Není třeba hned plánovat výpravu na druhý konec světa - nejlepší doba pro objevování dálek přijde až za několik měsíců. V naší republice se  najde mnoho zajímavých míst, která vám nabídnou nezapomenutelné zážitky...

Na deseti stranách přináší Amazing Places společně s Audi Magazínem č. 01/2017 rozsáhlý článek s bohatou fotografickou přílohou o kouzelných místech napříč Českou republikou. Zajeli jsme se tentokrát podívat na Penzion Zikmundov, Quisisanu Palace, Villu Memories, Chateau Mcely a Wellness Hotel V Nebi.

 

Zikmundov

 

Na Zikmundově vám nabídnou tu nejcennější komoditu, jakou člověk má: klid. Nejste tu vy pro ně, jsou tu oni pro vás. Snídáte v šest hodin ráno nebo sníte o snídani do postele v deset? Řekněte si. Nespěchejte - tady váš čas neřídí nikdo jiný. Snídaně samotná pak vypadá přesně tak, jak si budete přát. A vůbec - dělejte si, co chcete.

 

Quisisana Palace

Pětihvězdičkový butikový hotel se pyšní ratingem 9,2 na serveru Booking.com a nabízí ubytování nejen v pokojích Deluxe a Grand Deluxe, ale také ve velmi prostorných apartmánech. Výhodou je, že patří do hotelového sdružení Small Luxury Hotels of the World, a ne žádnému mamutímu řetezci, který by mu diktoval svou identitu - díky tomu si Quisisana Palace dokázal zachovat atmosféru starých dobrých časů, kdy byl svět ještě normální, nikdo nikam nespěhchal a spokojenost hosta byla na prvním místě. Vy jste ale přece jen v Karlových Varech, takže součástí nabídky je samozřejmě hotelový wellness salon se saunou a vířivkou, v němž se můžete uvolnit pod zkušeným dotekem masérů a kosmetických odborníků.

 

Villa Memories

 

Jen několik minut cesty za Fryštákem se nachází luxusní ubytovací zařízení Martina Ditmara. Jmenuje se Villa Memories, své první hosty uvítala před pouhými čtyřmi lety a už od samotného počátku šlo majiteli o jedno: nabídnout lidem luxus někde, kde by jej nehledali. Je rozhodně pravda, že podobnou stavbu bychom hledali spíš na kraji jihoafrické savany nebo schovanou za písečnou dunou u pobřeží oceánu. K ubytování nabízí celkem dvě podlaží s pěti tematicky zařízenými pokoji s názvy: Země, Vlk, Džungle, Leopard a Zebra. Při navrhování pokojů a následném vymýšlení jejich názvů se majitel Martin Ditmar nechal inspirovat svými cestami po světě, na kterých strávil celkem 15 let. 

 

Chateau Mcely 

 

O tomto pětihvězdičkovém zámeckém hotelu se čtyřiadvaceti luxusními pokoji a přízviskem „eco-chic“ se (právem!) hodně mluví ve spojitosti se svatbami, ale samotné svatby rozhodně netvoří páteř jeho úspěchu. Tou je naprosto bezchybná péče o jednoho každého hosta bez ohledu na věk – a to zmiňujeme v první řadě, protože se tu umí postarat i o děti, které se mohou těšit na speciální program s princeznou Nelou, dokonale vybavené princeznovské apartmá a hlavně výborně navržené a udržované dětské hřiště. Dospělí návštěvníci si pak mohou užít procházky v pětihek- tarovém zámeckém parku, případně jej využít pro společenské hry na čerstvém vzduchu, jako je pétanque, kroket, badminton či tenis; jarní počasí zve i k pohybu v přírodě v okolním Svatojiřském lese – ať už je vaší silnou stránkou jízda na kole, jogging, nebo se prostě chcete toulat a nikam nespěchat, dorazili jste na správné místo.

 

V Nebi

 

V Nebi je absolutní klid. Přesně takový, jaký člověk k odpočinku potřebuje. Je to samozřejmě dané místem – hotel se nachází ve výšce 850 metrů nad mořem na samotné hranici Jizerských hor a Krkonoš poblíž městečka, kam vede poměrně úzká a klikatá cesta, která vás zpomalí a nedovolí vám spěchat. Díky tomu, že budova obsahuje pouhých dvanáct pokojů, vás nikdy nikdo nebude rušit a přítomný personál bude mít dostatek času na to, aby se osobně věnoval pouze vám. Nejde přitom o nějaký malý domeček – kromě pokojů, z nichž jsou některé pojaty opravdu velkoryse, se tu rozkládá na 600 metrů čtverečních spa a wellness zařízení, která nabízejí více než padesát druhů různých relaxačních procedur. A když si k tomu přičtete venkovní saunu, jezírko a rozlehlou hotelovou zahradu, musíte dojít k závěru, že V Nebi prostě budete mít dost místa na všechno a navrch ještě dostanete nádherný výhled do příjemně zvlněné krajiny, který si můžete užít třeba se sklenkou vína z panoramatické terasy o výměře 200 metrů čtverečních.  

 

VÍCE TAKÉ V ČLÁNKU AUDI MAGAZÍN Č. 01/2017

Similar articles