Jarní cesta vlakem Leo Express na kouzelná místa na Slovensku

19. May 2021
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Letošní rok nezačal vůbec v duchu cestování, ba právě naopak. Naštěstí už je jaro v plném proudu a cestování se pomalu a jistě navrací do starých kolejí. A my se právě po kolejích vydáme směr Tatry, kde rozhodně stojí za to pár kouzelných míst navštívit. To vše z pohodlí, které vlaky společnosti Leo Express nabízejí.

Ta má na rok 2021 podobný cíl jako my - posílit cestování po Česku a našich okolních zemí.  Stačí nasednout na jejich vlaky, nechat za okny ubíhat zelenající se krajinu, dát si cappuccino, uvelebit se na pohodlných sedačkách, otevřít magazín nebo knížku a pak už jen objevovat. Během jízdy se nemusíte o nic starat, do cílové stanice dorazíte odpočatí a zůstane vám tak spousta energie na užívání a prozkoumávání nového místa. 

 

Příští stanice Leo Express - Liptovský Mikuláš 

Městečko Liptovský Mikuláš leží sice na rovince, ale přímo na dosah ruky malebných velehor - přímo pod Tatrami. Kousek od zastávky Leo Express Liptovský Mikuláš se nachází i jedno z našich kouzelných míst jménem Chalets Jasná Collection. V souznění s přírodou zapomeňte na hotelové pokoje, raději je vyměňte za chaletové apartmány, které nabízí plné vybavení a i zasloužené ticho a soukromí. Uklidňující horská atmosféra, výhled přímo na Chopok, krásná příroda za dveřmi a nadstandardní služby v podobě třeba privátního wellness jsou v ceně! 

 

Příští stanice Leo Express - Štrba

Kousek nad zastávkou Štrba najdou to pravé útočiště všichni, kteří prahnou po luxusu, ale i komfortu dnešní doby, v historickém prostředí jako z pohádky. Grand Hotel Kempinski High Tatras se rozpíná na břehu ledovcového jezera, s nádherným výhledem na velkolepé vrcholky hor. Působivý hotelový komplex tvoří 3 dobové budovy, které skvělým způsobem zachytávají romantiku a vznešenost královských dob. Spolu s nadstandardními službami se budete při pozorování nekonečných výhledů cítit privilegovaně a jako v bavlnce.   

 

Konečná stanice - Poprad 

Vzdušnou čarou nad vlakovou zastávkou Leo Express Poprad leží místo, které si troufá na to propojit kulturu a zemi, umění s přírodou. V Panoramic Mountain Residence máte na výběr ze tří apartmánů. Nejsou to ovšem ledajaké apartmány, každý z nich je inspirován a vybaven podle vzoru jednoho ze tří světoznámých osobností, které jednoznačně vyčnívaly ve svém oboru. První je zasvěcen jednomu z nejproslulejších malířů Tater, panu Otakaru Štáflovi. Druhý nese jméno Exupery podle všemi známého autora Malého Prince. Třetí je věnován Göranu Wahlenbergovi, botanikovi, který pojmenoval více jak tisícovku tatranských rostlin. A k tomu dechberoucí výhled na Vysoké Tatry. Sečteno podtrženo, jedná se o unikát svého druhu. 

Similar articles