Toulky za sportem

8. June 2017
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Letní vydání Audi Magazínu jsme naladili hodně sportovně, je provoněno benzinem, vůní spálených pneumatik či elektrizujícím napětím. Jsou ovšem i jiné než motoristické sporty, které přináší adrenalinové zážitky, stejně jako chvíle odpočinku například u sportovního rybaření. Vybrali jsme pro vás několik lokalit, kde si právě ten svůj sport můžete užít se vším všudy.

 

Písek mezi prsty

V samém srdci rekreační oblasti Beskyd se nachází podhorská obec Ostravice, jejíž založení se odhaduje na 16. století. Okolí je vyhledávaným místem pro rekreační a sportovní vyžití všeho druhu. Na své si tu přijdou opravdu všichni. Přímo v obci je Hotel Freud, který nabízí ubytování v 16 komfortních pokojích. Pro náročnější hosty jsou pak přichystány dva luxusní pokoje a dva čtyřlůžkové apartmány. Hotel je součástí cyklistické sítě Cyklistevytani.cz. V okolí jsou cyklostezky různé náročnosti. Majitele elektrokol potěší možnost dobíjení. Ostravice se nachází na cyklotrase č. 46. Nejen hosté mohou využít hřiště pro plážový volejbal a tenisové kurty. Zkrátka nepřijdou ani golfisté, kteří své umění mohou prověřit na nedalekém golfovém hřišti. K dispozici tam mají mistrovskou 18 s parem 72 a velmi kvalitní tréninkové zázemí. A daleko to nemají ani do Prosper Golf Clubu v Čeladné. Blízkost nejvyššího vrcholu Beskyd, Lysé Hory 1323 (m n.m.), pak přímo vyzývá k pěší turistice. Na Lysou a Smrk se dostanete po červené značce, modrá vás povede do Horní Čeladné. Celá rodina si pak může užít pořádnou dávku adrenalinu v lanovém bludišti Opičárna přímo v Ostravici. Opičárna je nejvyšší vysoké lanové bludiště v Česku. Po pořádné porci sportovních výkonů přijde v horkém letním dni k duhu chladivý zlatavý mok. V Ostravici od roku 2013 vaří pivo v Beskydském pivovárku.

 

Sedmá jamka

Golf v Česku nepatří mezi desítku nejoblíbenějších sportů. Rozhodně se nemůže co do počtu registrovaných hráčů srovnávat s fotbalem či hokejem. Naproti tomu mu ale patří první místo v žebříčcích sportů, které by lidé nejraději vyzkoušeli. Zatímco hokej je až na čtvrté pozici. Jedním z míst, kde si hru gentlemanů pořádně užít, jsou dvě mistrovská osmnáctijamková hřiště v Čeladné v samotném srdci Beskydských kopců. Resort patří k největším ve střední Evropě a při jeho vzniku asistoval světoznámý španělský golfista Miguel Ángel Jiménez. V letech 2009 až 2011 se tu konal turnaj prestižní PGA European Tour. V okolí hřiště je hned několik možností, kde po hře složit hlavu. Perlou mezi nimi je hotel Miura, který se nachází u sedmé jamky, z dílny architektonického studia LABOR13.

 

více se dočtete zde

Similar articles