TOULKY PO ČESKU

14. března 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Dlouhá zima bude pomalu končit a je nejvyšší čas vyrazit na cesty. Není třeba hned plánovat výpravu na druhý konec světa - nejlepší doba pro objevování dálek přijde až za několik měsíců. V naší republice se  najde mnoho zajímavých míst, která vám nabídnou nezapomenutelné zážitky...

Na deseti stranách přináší Amazing Places společně s Audi Magazínem č. 01/2017 rozsáhlý článek s bohatou fotografickou přílohou o kouzelných místech napříč Českou republikou. Zajeli jsme se tentokrát podívat na Penzion Zikmundov, Quisisanu Palace, Villu Memories, Chateau Mcely a Wellness Hotel V Nebi.

 

Zikmundov

 

Na Zikmundově vám nabídnou tu nejcennější komoditu, jakou člověk má: klid. Nejste tu vy pro ně, jsou tu oni pro vás. Snídáte v šest hodin ráno nebo sníte o snídani do postele v deset? Řekněte si. Nespěchejte - tady váš čas neřídí nikdo jiný. Snídaně samotná pak vypadá přesně tak, jak si budete přát. A vůbec - dělejte si, co chcete.

 

Quisisana Palace

Pětihvězdičkový butikový hotel se pyšní ratingem 9,2 na serveru Booking.com a nabízí ubytování nejen v pokojích Deluxe a Grand Deluxe, ale také ve velmi prostorných apartmánech. Výhodou je, že patří do hotelového sdružení Small Luxury Hotels of the World, a ne žádnému mamutímu řetezci, který by mu diktoval svou identitu - díky tomu si Quisisana Palace dokázal zachovat atmosféru starých dobrých časů, kdy byl svět ještě normální, nikdo nikam nespěhchal a spokojenost hosta byla na prvním místě. Vy jste ale přece jen v Karlových Varech, takže součástí nabídky je samozřejmě hotelový wellness salon se saunou a vířivkou, v němž se můžete uvolnit pod zkušeným dotekem masérů a kosmetických odborníků.

 

Villa Memories

 

Jen několik minut cesty za Fryštákem se nachází luxusní ubytovací zařízení Martina Ditmara. Jmenuje se Villa Memories, své první hosty uvítala před pouhými čtyřmi lety a už od samotného počátku šlo majiteli o jedno: nabídnout lidem luxus někde, kde by jej nehledali. Je rozhodně pravda, že podobnou stavbu bychom hledali spíš na kraji jihoafrické savany nebo schovanou za písečnou dunou u pobřeží oceánu. K ubytování nabízí celkem dvě podlaží s pěti tematicky zařízenými pokoji s názvy: Země, Vlk, Džungle, Leopard a Zebra. Při navrhování pokojů a následném vymýšlení jejich názvů se majitel Martin Ditmar nechal inspirovat svými cestami po světě, na kterých strávil celkem 15 let. 

 

Chateau Mcely 

 

O tomto pětihvězdičkovém zámeckém hotelu se čtyřiadvaceti luxusními pokoji a přízviskem „eco-chic“ se (právem!) hodně mluví ve spojitosti se svatbami, ale samotné svatby rozhodně netvoří páteř jeho úspěchu. Tou je naprosto bezchybná péče o jednoho každého hosta bez ohledu na věk – a to zmiňujeme v první řadě, protože se tu umí postarat i o děti, které se mohou těšit na speciální program s princeznou Nelou, dokonale vybavené princeznovské apartmá a hlavně výborně navržené a udržované dětské hřiště. Dospělí návštěvníci si pak mohou užít procházky v pětihek- tarovém zámeckém parku, případně jej využít pro společenské hry na čerstvém vzduchu, jako je pétanque, kroket, badminton či tenis; jarní počasí zve i k pohybu v přírodě v okolním Svatojiřském lese – ať už je vaší silnou stránkou jízda na kole, jogging, nebo se prostě chcete toulat a nikam nespěchat, dorazili jste na správné místo.

 

V Nebi

 

V Nebi je absolutní klid. Přesně takový, jaký člověk k odpočinku potřebuje. Je to samozřejmě dané místem – hotel se nachází ve výšce 850 metrů nad mořem na samotné hranici Jizerských hor a Krkonoš poblíž městečka, kam vede poměrně úzká a klikatá cesta, která vás zpomalí a nedovolí vám spěchat. Díky tomu, že budova obsahuje pouhých dvanáct pokojů, vás nikdy nikdo nebude rušit a přítomný personál bude mít dostatek času na to, aby se osobně věnoval pouze vám. Nejde přitom o nějaký malý domeček – kromě pokojů, z nichž jsou některé pojaty opravdu velkoryse, se tu rozkládá na 600 metrů čtverečních spa a wellness zařízení, která nabízejí více než padesát druhů různých relaxačních procedur. A když si k tomu přičtete venkovní saunu, jezírko a rozlehlou hotelovou zahradu, musíte dojít k závěru, že V Nebi prostě budete mít dost místa na všechno a navrch ještě dostanete nádherný výhled do příjemně zvlněné krajiny, který si můžete užít třeba se sklenkou vína z panoramatické terasy o výměře 200 metrů čtverečních.  

 

VÍCE TAKÉ V ČLÁNKU AUDI MAGAZÍN Č. 01/2017

Podobné články