Na samotě, ale stylově

25. září 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Rovnou zapomeňte na polorozpadlou chatku uprostřed kempu s vybavením, které pamatuje rekreace ROH. Trendem poslední doby je spojit příjemné s užitečným a prožít pár dní rádoby v divočině, ale se vší parádou. 

 

Wellnessvagón

Kde se vzal, tu se vzal...
A právě to je glamping neboli kempování s pořádnou dávkou komfortu a luxusu. Je zábavnou variantou také pro ty, které při cestování omrzely neosobní hotely a přeplněné penziony. Cestovatelé si ho oblíbili po celém světě, ale první myšlenka na perfektně vybavené stany přišla z Afriky, konkrétně z Tanzanie, Namibie a Jihoafrické republiky. V Asii je podobné ubytování oblíbené třeba v Malajsii. 


Jurta v Drahanské rokli

Daleko od civilizace a technologií
Tento okouzlující způsob kempování je v dnešní době velmi žádaný i u nás v České republice. Stále více lidí touží strávit čas o samotě, pouze v úzkém spojení s přírodou. Občas totiž není vůbec na škodu naordinovat si takový "civilizační detox". V posledních několika měsících se to dokonce z hlediska řádící pandemie nabízí i z bezpečnostních důvodů. Zavřít se někam daleko od lidí, moderních technologií i veškerého okolního spěchu a ruchu velkoměsta a užívat si chvíli život offline, kde vás široko daleko nebude nic rušit. Vyrazit můžete sami, s nejlepšími kamarády nebo vezměte partnera s vidinou romantického víkendu. Záleží jenom na vás, na co budete mít zrovna náladu. 

 

Stromhouse

Na strom nebo do jurty?
Možností, jak glam-povat, je opravdu mnoho. Jestli vám nevadí výšky, můžete se například vznášet nad zemí v korunách stromů jednoho z fascinujících stromových domků. Nebo raději zůstanete nohama pevně na zemi ve stylové jurtě, stanu, maringotce či vlakovém vagónu s privátním wellness? Ať tak, či tak, součástí ubytování je vždy pohodlná postel, nápadité sociální zázemí a třeba i vlastní kuchyňka. Spolehněte se, že ať povedou vaše kroky kamkoliv, bude to nezapomenutelný zážitek. Takhle strávený čas budete vnímat jako dokonalou a přitom maximálně pohodlnou souhru s přírodou, která ve vás zanechá hluboký dojem. Probouzet vás bude švitoření ptáků a uspávat zase houkání sov či šumění lesa - zkrátka ráj na zemi. A kdyby se vám přece jen zastesklo po živé duši, můžete se vždy vydat na výlet po okolí. Každé z kouzelných ubytování je totiž zasazeno do jedinečné krajiny lesů, luk a strání s velkým výběrem jak z přírodních, tak z historických památek. 

 

Nadivoko

Kousek přírody
Z fascinujícího Stromhousu se můžete kupříkladu vydat po vyhlídkové cestě ke kapli sv. Prokopa nebo si půjčit kola a zajet do Českého Šternberka. Wellnessvagón byste zase našli v srdci malebného Třeboňska. Jurta je zasazená do přírody Drahanské rokle, jen pár metrů od šnečí farmy. A kdo nedá dopustit na Křivoklátsko, jistě rád zavítá do stanů v Nadivoko s bohatým kulturním, hudebním i gastronomických programem. V každém případě se máte na co těšit.  

 

Článek vyšel v časopisu Svět ženy

Podobné články