Jaro na talíři

25. května 2024
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Jaro je obdobím obnovy a nových začátků, a není lepšího způsobu, jak to oslavit, než s novým jarním menu plným lokálních pokrmů. Máme pro vás tip na jednu speciální degustaci a k tomu pět jedinečných míst, která vám přináší nové sezónní speciality. Tak je při svých výletech nevynechejte!

Vinařství Gurdau

Není to tak dlouho, co jsme toto místo navštívili, a hned bychom jeli znovu. Architektonický skvost, skrývající se mezi řádky vinné révy, rozhodně stojí za návštěvu. Právě teď je k tomu navíc skvělá příležitost - 8. června si pro vás ve vinařství připravil italský degustační večer šéfkuchař michelinských restaurací Matteo De Carli.

Těšit se můžete na 12 delikátních chodů. Celou večeři bude provázet uvolněná atmosféra bez formálního servírování večeře - naopak vás získá blízký kontakt s kuchaři po celou dobu přípravy jídla.

V Bezovém údolí

Boutique Hotel V Bezovém údolí nabízí nové menu od prvního května. Pod taktovkou šéfkuchařů Michaela Kubrta a Jany Jelič se zrodilo jarní menu plné osvěžujících kombinací a lahodných pochoutek.

Připravte se na jedinečné chutě, které jaro přináší, jako je salát s kedlubnou a chřestem, jehněčí řízky, kuře s nádivkou nebo tvarohovo-špaldové noky se špenátem. Naše doporučení si získal spálený pórek s bramborovou pěnou. A jak jsme tomu V Bezovém Údolí zvyklí, menu zaručuje nejen uspokojení vašich chuťových pohárků, ale také vizuální potěšení.

Hotel Nautilus

Restauraci Goldie v boutique hotelu Nautilus byste při svém výletu do Tábora neměli vynechat.

Nový jídelní lístek zve hosty k objevování zapomenutých perel gastronomie a tradičních postupů. Zaměřuje se na netradiční suroviny jako jeseter, rybí garum nebo šnečí maso a způsoby přípravy pokrmů jako fermentace, nakládání a staření.

Chateau Mcely

Místo spojující eleganci, luxus a vynikající gastronomii, to je Chateau Mcely. Nové á la carte menu představuje kombinaci lokálních surovin a mezinárodní inspirace.

Můžete se těšit na pokrmy od rybích předkrmů z halibuta po bohatá hlavní jídla, jako jsou například kachna s jablečným celerem nebo topinambur s kozím sýrem.

Na Kmíně 

Na menu skládající se převážně ze sezónní zeleniny vyražte do Penzionu Na Kmíně. Úchvatný statek najdete jen 45 minut od Prahy. Po vydatné večeři si můžete zarelaxovat na několika stylových místech se sedacími soupravami, které jsou k tomu jako dělaná. Ať už venku na terase, nebo uvnitř v penzionu. I děti tu najdou skvělý koutek s hračkami přímo pod schody. 

Hotel Pecr 

Pokud budete mít chuť vyrazit na výlet Krkonoš, stavte se na něco dobrého v hotelu Pecr. Pořádnou porci energie po túře vám na dodá hovězí rum steak s bramborovým gratinem, pečenou mrkví, slaninovou drobenkou a bohatou hovězí omáčkou. A pokud máte chuť na něco lehčího, doporučujeme krémové risotto s čerstvým marinovaným pstruhem z místních vod. 

Podobné články