Jarní cesta vlakem Leo Express na kouzelná místa na Slovensku

19. května 2021
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Letošní rok nezačal vůbec v duchu cestování, ba právě naopak. Naštěstí už je jaro v plném proudu a cestování se pomalu a jistě navrací do starých kolejí. A my se právě po kolejích vydáme směr Tatry, kde rozhodně stojí za to pár kouzelných míst navštívit. To vše z pohodlí, které vlaky společnosti Leo Express nabízejí.

Ta má na rok 2021 podobný cíl jako my - posílit cestování po Česku a našich okolních zemí.  Stačí nasednout na jejich vlaky, nechat za okny ubíhat zelenající se krajinu, dát si cappuccino, uvelebit se na pohodlných sedačkách, otevřít magazín nebo knížku a pak už jen objevovat. Během jízdy se nemusíte o nic starat, do cílové stanice dorazíte odpočatí a zůstane vám tak spousta energie na užívání a prozkoumávání nového místa. 

 

Příští stanice Leo Express - Liptovský Mikuláš 

Městečko Liptovský Mikuláš leží sice na rovince, ale přímo na dosah ruky malebných velehor - přímo pod Tatrami. Kousek od zastávky Leo Express Liptovský Mikuláš se nachází i jedno z našich kouzelných míst jménem Chalets Jasná Collection. V souznění s přírodou zapomeňte na hotelové pokoje, raději je vyměňte za chaletové apartmány, které nabízí plné vybavení a i zasloužené ticho a soukromí. Uklidňující horská atmosféra, výhled přímo na Chopok, krásná příroda za dveřmi a nadstandardní služby v podobě třeba privátního wellness jsou v ceně! 

 

Příští stanice Leo Express - Štrba

Kousek nad zastávkou Štrba najdou to pravé útočiště všichni, kteří prahnou po luxusu, ale i komfortu dnešní doby, v historickém prostředí jako z pohádky. Grand Hotel Kempinski High Tatras se rozpíná na břehu ledovcového jezera, s nádherným výhledem na velkolepé vrcholky hor. Působivý hotelový komplex tvoří 3 dobové budovy, které skvělým způsobem zachytávají romantiku a vznešenost královských dob. Spolu s nadstandardními službami se budete při pozorování nekonečných výhledů cítit privilegovaně a jako v bavlnce.   

 

Konečná stanice - Poprad 

Vzdušnou čarou nad vlakovou zastávkou Leo Express Poprad leží místo, které si troufá na to propojit kulturu a zemi, umění s přírodou. V Panoramic Mountain Residence máte na výběr ze tří apartmánů. Nejsou to ovšem ledajaké apartmány, každý z nich je inspirován a vybaven podle vzoru jednoho ze tří světoznámých osobností, které jednoznačně vyčnívaly ve svém oboru. První je zasvěcen jednomu z nejproslulejších malířů Tater, panu Otakaru Štáflovi. Druhý nese jméno Exupery podle všemi známého autora Malého Prince. Třetí je věnován Göranu Wahlenbergovi, botanikovi, který pojmenoval více jak tisícovku tatranských rostlin. A k tomu dechberoucí výhled na Vysoké Tatry. Sečteno podtrženo, jedná se o unikát svého druhu. 

Podobné články