Amazing road-show na kolech

31. srpna 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Díky spolupráci se Specialized jsme během road-show vyzkoušeli jejich perfektní elektrická kola a v rámci našeho putování navštívili Nové Město na Moravě, vydali se do Rychlebských hor a celou road-show zakončili v Beskydech.

 

Naší první zastávkou byla Vila NMNM v Nové Městě na Moravě, které je skutečně rájem pro cyklisty. Všude v okolí na vás čeká nádherná krajina, vybízející k projížďce přírodou. Rozmanité scenérie jako kopcovité lesy, údolí, a jezera nás lákaly tak, že jsme vyrazili na cyklistický výlet hned po příjezdu. Majitelé nám doporučili nenáročnou stezku z vesnice Blatiny, kterou jsme si na elektrokole hodně užili. Mohli jsme otestovat programy pohonu kola a najít si ten, který nám nejvíc vyhovoval. Po výletě jsme si dali na doporučení zastávku v místní kavárně a byla opravdu skvělá! Všechny podniky, co stojí za návštěvu, vám doporučí přímo ve vile NMNM. Najdete je u nich znázorněné na praktické mapce, takže vás ani nečeká žádné bloudění. Když jsme neseděli na kolech, tak jsme trávili čas hlavně odpočinkem. Natrhali jsme si bylinky ze zahrádky a udělali si z nich čaj, četli si na zahradě a užívali si klid tohoto místa.

 

Druhou zastávkou byl Fajn TAJM v Rychlebských horách, které jsou také proslaveny svými stezkami pro cyklistiky. Ty jsou oblíbeným cílem nejen pro české, ale i zahraniční cyklisty. Jirka, majitel penzionu, nás na cyklistickém výletě doprovázel a ukázal nám okolí. Tady nám elektrická kola hodně pomohla a předvedla svůj výkon při jízdě do kopců. Při režimu Turbo kolo do prudkého kopce doslova fičelo. Nakonec nám ale nejvíce vyhovovaly režimy Eco a Trail, hlavně při jízdě po stezkách. Co se týče nabíjení kol, překvapilo nás, jak bylo jednoduché. Baterku z kola jsme mohli jednoduše vyjmout a nabít přímo na našem pokoji, stačilo ji pouze připojit do elektrické zásuvky a nechat nabíjet. Tahle možnost nabíjení byla praktická, nemuseli jsme hledat zvláštní nabíječky nebo zásuvky. I když jsme na kolech byli delší dobu, nemuseli jsme je často nabíjet. Baterie se vybíjela velmi pomalu, a my tak mohli bez obav zdolávat dlouhé trasy.

 

Úplně poslední zastávkou naší road-show byl Grandhotel Tatra v Beskydech s luxusním wellness. Elektrická kola nám opět pomohla překonávat místní horské terény a hned po túře jsme nejvíc času trávili v bazénu. Vyzkoušeli jsme sauny a zašli si na masáž. Byl to zasloužený relax!

Jsme rádi, že jsme měli jsme možnost vyzkoušet elektro kola od Specialized, jejich výkon a užít si jízdu po různých terénech. Kola byla vítanými parťáky při zdolávání kopců a jízdě po cyklistických stezkách. Shodli jsme se, že poznávání nových míst je s takovým kolem hodně zábavnější, více jsme si výlety užívali a mohli si vychutnat krásy krajiny.

Autor: Julie Havlická / Foto: Ondřej Šustík

Podobné články