5 tipů, kam za oázou klidu v Čechách

23. dubna 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Ráj pro dospělé, děti i celé rodiny! Lukáš s Luckou z Loudavým Krokem navštívili v druhém týdnu Amazing Places Road Show místa, kam byste se alespoň jednou v životě měli podívat. 


Probudit se na zámku jako v pohádce

Bylo to jako v pohádce. Když jsme přijížděli do zámku Ratměřice ve stejnojmenné obci, noc už nám šlapala na paty. Projeli jsme zámeckou branou a přivítal nás nádherně osvícený klasicisní zámek ze začátku 18. století. Já jsem vzpomínala na dětství, kdy mě rodiče vzali o prázdninách do zámku a já si v komnatách připadala jako princezna. A říkala jsem si, že pro ten pocit by sem měl každý. 

Popis fotky: Zámek jako z pohádky, uprostřed vesničky Ratměřice

 

Zámek Ratměřice se nachází mezi obcemi Vlašim a Votice a je vzdálený necelou hodinku od Prahy. K zámku patří i skvělá restaurace Sequoia a zámecký park, kde se nachází přes 60 druhů listnatých a 30 jehličnatých stromů a keřů. Restaurace nenese svůj název jen tak náhodně, v parku najdeme i dva unikátní sekvojovce obrovské. Ráno bylo zachmuřeno, a tak jsme s Lukášem využili bohatě vybaveného prostorného privátního wellnessu a pokračovali jsme dál do Kutné Hory.

Popis fotky: Gastronomie v zámku Ratměřice vás příjemně překvapí ❤️

 

Popis fotky: Princezně na hrášku by se na zámku Ratměřice líbilo

 

Pokud jste dlouho nebyli v Kutné Hoře, překvapí vás 

Oba dva jsme si pamatovali Kutnou Horu z dětství jako nádherné historické město, i tak nás překvapila. Za ty roky, co jsme tu nebyli, se leccos opravilo, město je čistší a teď na jaře v záplavě květů. Přibyly podniky, za které by se nestyděli ani v Praze. My jsme si oblíbili nově otevřené Čtyři sestry, kde podávají i veganská jídla. A ano, opravdu jej vedou čtyři sestry!

Popis fotky: Jaro v Kutné Hoře už klepe na dveře

 

Naše ubytování bylo v elegantním zámeckém stylu v Palace Kutná Hora, který se nachází přímo v srdci města. Palace Kutná Hora má pouze čtyři prostorné apartmány, nemusíte se proto bát, že by vás rušili další návštěvníci. 

Popis fotky: Prostorné pokoje v Palace Kutná Hora mají starobylou duši

 

Popis fotky: Snídani si užijete v místnosti s vysokými čtyřmetrovými stropy 


Mlýnu Danemark má kouzelnou moc, za jednu noc si tu odpočinete jako za dvě

Pouze deset minut od Kutné Hory se nachází oáza klidu uprostřed přírody. Projedete čarokrásným lesíkem, překročíte říčku Vrchlici a hned pod romanticky vyhlížející skálou stojí Mlýn Danemark. „Jste tu sice jen na jednu noc, ale zítra ráno si budete připadat jako po dvou,” slíbil nám David, který nás v mlýně přivítal a měl pravdu, nikde jsme si snad v životě neodpočinuli tak, jako tady. Mlýn je sice ze 14. století, ale majitelka Gabriela Macíková dokázala skloubit historii s moderním designem. Nábytek pochází z jejího obchodu Flamant, který je založen právě na reinterpretaci starožitného nábytku. 

Popis fotky: Mlýn leží uprostřed lesa na samotě, ale přitom pár minut od Kutné Hory


Pokud jste někdy byli v Kanadě, velmi to připomíná kanadské horské chaty, které jsou slavné pro teplo a klid, kterým na návštěvníky působí. Přesně tak jsme si připadali v Mlýnu Danemark, jako když na nás sáhla ruka klidu a všechno se zpomalilo. 

Popis fotky: V Mlýnu na vás čeká jeden z největších gastronomických zážitků ve vašem životě

 

Restauraci vede talentovaný šéfkuchař Lukáš Čapek, který vás překvapí tím, z jakých všech chutí dokáže vytvořit dokonalou harmonii. Všechny suroviny jsou lokální a vše, co může, si vyrábí v mlýně sám. Takže při snídani můžete čekat domácí máslo, které Lukáš sám utloukl a domácí sýr. 

Popis fotky: Šéfkuchař Lukáš pro vás tři dny v týdnu shání ty nejlepší suroviny u okolních farmářů

 

Mlýn Danemark je dokonalé relaxační místo pro dospělé, děti sem mohou až od 12 let. Pokud byste naopak hledali ráj pro děti, zamiřte do Apartmánů Kocourek.

Popis fotky: Naprostý klid a 24/7 hodin servis jsou hlavní důvody, proč se vám odtud nebude chtít

 

Ráj pro děti a rodiče na samotě

Apartmány Kocourek jsou mezi dětmi tak populární, že odsud nechtějí ani na výlety. Jitka a Víťa vybudovali na Vysočině po vzoru ze zahraničí perfektní ubytování pro děti. Na zahradě je vyhřívaný bazén, prolézačky i trampolína a za každými dveřmi k úložným prostorům se schovávají hračky. Jitka a Víťa to tu vybudovali vlastníma rukama, a že zanechali v apartmánech kus svého srdce a lásky k dětem, poznáte okamžitě. 

Popis fotky: Každý apartmán je tu laděn do jiné barvy, ale mají jedno společné – jsou krásné


Navíc, je zde rychlá wifi, takže pokud si chcete vzít s dětmi home office, můžete tady v klidu pracovat, zatímco děti budou řádit na zahradě. 

Popis fotky: Apartmány Kocourek jsou citlivě vybavené a budete se tu cítit jako doma

 

Každý kdo nás zná, ví, že všude adoptujeme zvířata. Zvířata oba milujeme, a proto jsme byli nadšeni, když jsme zjistili, že dva dny strávíme na Statku Polžov, kde mají kachny, slepice, koníky, poníka, prasátka, ovečky, čtyři psy i kočky. Pokud budete chtít, můžete pomáhat na statku, projet se na koni nebo jen pozorovat zvířátka či se potulovat po okolí. My jsme se zamilovali do prasátka Frídy a pejska Huga a většinu dne jsme strávili s nimi a Míšou a Pavlem, kteří statek vedou. 

Popis fotky: Vkusné zařízení a příjemné barvy ve vás vyvolají pohodu a relax

 

Popis fotky: Pokud budete mít štěstí (a hlavně chuť), tak si s manželi Vítkovičovi dejte večer víno

 

Na elektrokole po zapomenuté části Šumavy

Poslední den našeho druhého týdne jsme zamířili do Prachatic. A proč tam? Bed & Bike Prachatice přišly s novým skvělým konceptem v hotelnictví. Pokud se ubytujete v jednom z jejich apartmánů, zdarma vám půjčí elektrokola. Elektrokola jsou skvělá v tom, že můžete jezdit na dlouhé výlety s celou rodinou, protože vám všichni stačí. Můžete vzít prarodiče i děti nad 8 let a vyrazit i na 50 km cyklovýlet. Ale skvělé jsou i pro páry, kdy jeden třeba příliš nesportuje. Elektrokola mají různé módy (eco, tour, sport, turbo), které pomohou, aby si cyklo výlet užil každý.


A nemají tu nějaká levná kola, ale pořádné bouráky. Slibujeme, že i když vyrazíte na celodenní výlet se strmými stoupáními, tak se nejspíše vůbec nezapotíte. Kola zvládnou úplně všechno. A po návratu domů vás čeká nádherný apartmán, kde vám přijde vhod pračka se sušičkou, protože budete moci další den vyrazit čerství a voňaví na další trasu.

 

Prachatice jsou opravené a náměstí, kde je i Bed & Bike, je moc pěkné. Doporučujeme si zajít na večeři do indické restaurace, která je mezi místními vyhlášená.


 

Autor :  Amazing Places / Loudavým Krokem

Podobné články