5 kouzelných míst na Jižní Moravě, kde si užijete soukromí

14. května 2021
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Odjeďte na Jižní Moravu a nechte se opečovat její vřelou atmosférou. Region plný vína a skvělého jídla je přesně to, co si zasloužíte. Pokud nejsou velké hotely nic pro vás, ubytujte se v místech, kde vás nikdo a nic (ani deadliny) nenajdou. Vybrali jsme pro vás pět ubytování, kde můžete být buď úplně sami nebo jen s pár dalšími hosty. Nalaďte dovolenkovou atmosféru, vypněte telefony a vyražte mezi vinice.

 

Unikněte do vinného sklepa s tajnou zahradou

V jedné z nejmalebnějších vesnic se jménem Nechory na vás čeká Vinný sklep Tosca s luxusem pětihvězdičkového hotelu. Mezi ostatními domky na konci obce vystupuje svým rustikálním stylem a dřevěnými dveřmi vás zve zažít něco nevšedního. Užijte si maximální soukromí a využijte sklep plný vína jen pro vás a zahradu s vířivkou, ze které se můžete kochat výhledem na vinice. Navíc, pokud máte rádi luxusní vybavení a doplňky, tak tady se vám bude moc líbit.

 

Cognaková galerie s fancouzským šarmem

Penzion Hardy vytvořili majitelé s touhou přenést své hosty do jižní Francie nejen atmosférou, ale především kvalitním vybavení jak pokojů, tak exkluzivního sklepa plného toho nejlepšího koňaku. Samozřejmostí je i široká nabídka moravských vín od těch nejlepších místních vinařů a prosecca. Ubytujte se v dvoulůžkových nebo ve tří či čtyřlůžkových apartmá, které jsou navrženy tak, že maximální pohodlí jde ruku v ruce s citem pro detail. Intimitu si užijete na střešní terasu nebo sami na pokoji, kde vám díky vlastní vinotéce, kávovaru, prosklené sprše a royal matraci nebude nic chybět.

 

Pálavský venkov bez příkras

Půvabný Penzion Pastuška je jednou z našich stálicí a srdcovkou. Ve vesničce Brod nad Dyjí v blízkosti vodní nádrže Nové mlýny na své hosty čeká stavení s rozlehlou zahradou, kde se za dobrého počasí griluje nebo se relaxuje na pikniku. Rodina Lípových vytvořila z Pastušky kouzelné místo s tradičním stylem, kde se budete cítit dobře. Užijte si místní skvělé víno z Vinařství Lípa Mikulov, jídlo ze sezónní nabídky a nedělejte vůbec nic.

 

Rozkvetlá zahrada jen pro vás

Užijte si klid v domku na konci obce Němčičky. Ubytování na Lontu je moderně vybavený apartmán s dvěma ložnicemi pro dvojici i celou rodinu. Zavřete se tu na několik dní a užijte si klid a výhled na sady, vinohrady a nedaleký les. Také se nemůžete dočkat snídaně na terase a večerního grilování pod hvězdnou oblohou? Dopřejte si chvilku jen pro sebe a načerpejte sílu s pohledem na rustikální zahradu v permakulturním stylu s více než třiceti druhy rostlin hrající všemi barvami.

 

Objevte architektonickou perlu

Z ruiny mlynářského domu vytvořili majitelé s pomocí architektů vilu, kterou proměnili v butikový penzion s devíti pokoji. Vážnost a až umělecký nádech interiéru i exteriéru místa dodali autoři přestavby mimo jiné zrekonstruovaným a lokálním truhlářem vyrobeným nábytkem. Dominantou je ve Ville Hrušky prostorná zahrada s bazénem a spoustou zeleně. Atmosféra je komorní a celý koncept je orientovaný na klidné pobyty s vínem. Rušit by vás tu nemělo vůbec nic.

Podobné články