12 kouzelných míst, o kterých ještě nevíte

14. August 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Vezmeme vás na kouzelná místa jak v Čechách, tak na Moravě. Podíváme se do domu, kde straší, do historických uliček hlavního města Prahy i na samotu u lesa, kde si krásně odpočinete. 

 

Srub Midla

 

Začneme v Orlických horách - tam totiž najdete Srub Midla, další skrytý klenot mezi kouzelnými místy. Do něj se vejde celá rodina včetně vašich přátel, kolem srubu je pak velký pozemek s dětským hřištěm a ohništěm. Prostředí Orlických hor vám nabídne lesy plné turistických tras, lyžařské sjezdovky a dokonalý klid. V přízemí srubu máte k dispozici prostornou společenskou místnost s kuchyní a celková kapacita je patnáct lůžek ve třech pokojích. 

 

Largo

 

Pojďme teď směrem na jih do Českého Krumlova do penzionu Largo, kde na vás čeká skvělý personál, vynikající snídaně, nádherné pokoje. Přestože je ubytování v centru města, večer a v noci vás nebude rušit žádný hluk z ulice. V bistru a kavárně panuje příjemné domácké prostředí, dát si tu můžete leccos sladkého i slaného na zub. My doporučujeme místní cheesecake.

 

Alt Straninger

 

Další skrytý poklad Českého Krumlova je penzion Alt Straninger, který se nachází v domě ze 14.století, a přestože byl později rekonstruován, genius loci zůstal zachován. Vy se tak můžete uprostřed historického města ubytovat v domě, který je zapsaný na seznamu UNESCO díky jedinečně zachovaným renesančním prostorům v přízemí. Tvrdí se, že právě v tomto domě straší, tak budeme rádi, když nám dáte vědět, jestli je to pravda.

 

Apartmány U Modré Kachničky

 

Asi byste jen těžko řekli, že právě tohle místo najdete v centru Prahy. Téměř každá památka, na kterou si vzpomenete, je odtud v docházkové vzdálenosti. Přesto zde mají hosté klid, hluk velkoměsta sem nedolehne. Apartmány navazují na velký úspěch stejnojmenných restaurací, takže i ubytování zde bude jedinečné. V nabídce je šest různě velkých luxusních apartmánů, které jsou moderně vybavené a najdete v nich umělecké prvky.

 

Art Deco Imperial

 

Jedna z legend pražské hotelové scény - Art Deco Imperial byl vystavěn ve dvacátých letech minulého století a mezi jeho hosty patřili například první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk, spisovatel Franz Kafka nebo hudební skladatel Leoš Janáček. Teď se tam můžete ubytovat také vy a ochutnat něco ze skvělé kuchyně Zdeňka Pohlreicha. Pokoje jsou zařízeny ve stylu první republiky a jsou v nich použité materiály jako mramor, masivní dřevo a drahé textilie, které dodávají historické budově tu správnou atmosféru.

 

Mamma's Butique Hotel

 

Z ruchu velkoměsta se přesuneme do lázeňského města Poděbrady, kde přímo na kolonádě najdete čtyřhvězdičkový Mamma's Butique Hotel, kde se o vás postarají tak, že se vám nebude chtít odjet. Součástí hotelu je i restaurace La Mamma Cucina, která hostům připraví výtečnou středomořskou kuchyni. Vaří se zde z čerstvých a sezónních surovin, leccos zde připravují domácího. Hotel se pyšní kvalitními postelemi, takže usínat se vám tu bude jedna radost. Hostům je také k dispozici wellness a na půjčení stylová kola.

 

Palace Kutná Hora

 

Vysoké stropy, starožitný nábytek, pokoje tak velké, že v nich můžete tancovat. K tomu vynikající snídaně s pohledem přímo na náměstí historického města. Řeč je o Kutné Hoře a hotelu Palace, jehož historie sahá až do středověku. Na recepci vám neskutečně milý personál rád naplánuje trasu po místech, která byste rozhodně neměli zmeškat. Pokud si na noc necháte pootevřená okna, ráno vás zaručeně probudí vůně čerstvě upečeného chleba a koláčků, které připravují přímo pod hotelem. Řekněte sami, není to sen?

 

Thir (Tábor)

 

Milovníci vína by se měli zastavit v Táboře, kde na ně čeká unikátní vinný bar, který nabízí přírodní, naturální a biodynamická vína. O výběr vín se stará Honza Čulík a všechny vinaře, jejichž vína zde prodávají, tu osobně znají. Ve druhém a třetím patře je penzion, kde se ubytujete v nově zrekonstruovaných pokojích. Ty mají velkoryse řešené koupelny, dřevěné podlahy a velkou postel. Užijete si přenocování v historické budově s klenutými stropy a výhledy na střechy táborských domů.

 

Tvrz Orlice

 

Pomalu se přesuneme zpátky do hor. Hotel Tvrz Orlice je součástí areálu středověké tvrze ze 13. Století a leží na okraji Letohradu uprostřed malebné přírody Orlických hor. V současné době tvrz slouží jako hotel se středověkou krčmou, ubytováni tu budete ve stylově zařízených pokojích, Pro hosty tu mají privátní wellness studio, malé fitness a prostorný společenský sál. Pro děti je určeno hřiště s lanovkou a na nádvoří na ně čeká minizoo. V původní historické budově Tvrze můžete navštívit prohlídkové okruhy s originálním gotickým a renesančním sklepením.

 

Grimik

 

Ačkoli roubenka není typickou stavbou pro zemědělskou oblast Haná, nijak nenarušuje ráz místní krajiny. Majitelé vsadili na jistotu a přišli s rodinným konceptem ubytování v naprostém soukromí. Chalupa nabízí komfortní ubytování s vlastním stravováním ideální pro rodiny s dětmi nebo pro malé firemní akce - kapacita je 7 osob. Kromě toho nabízí wellness zónu, kde se můžete v chladných dnech ohřát v sauně nebo si jen zpříjemnit večer ve vířivce se sklenkou šampaňského.

 

Jelení Kout

 

Na úžasném místě nedaleko Smržovky a jen kousek od rozhledny Černá Studnice se nachází roubená chata Jelení kout. Hosté se mohou těšit na nádhernou přírodu, kde si můžete dopřát tolik vzácného klidu a ticha. Roubenka je vhodná pro větší skupiny, protože nabízí 7 stylově vybavených pokojů, ve kterých se vyspí celkem 14 lidí. Většina pokojů má vlastní sociální zařízení, pak je tu ještě hydromasážní vana s chromoterapií. Chalupa má plně vybavenou kuchyň, najdete tu i společenskou místnost. K relaxaci hostům slouží sauna, vířivka a relaxační místnost s lehátky.

 

Chalupa v Jizerkách

 

Tuhle kouzelnou chaloupku stavěl tesař, jehož otec i děda se stavěním roubenek poctivě živili. Uplatnil tradiční metody stavění chalupy, na které majitelé navázali klasickým interiérem z dob minulého století, avšak doplněným o prvky, které vám zajistí, že svůj pobyt strávíte v luxusu a pohodlí. Chalupu v Jizerkách najdete v obci Albrechtice, jen kousek od Tanvaldského Špičáku, v údolí vás budou rušit jen ptáci a možná potkáte srnku nebo zajíce z nedalekého lesa. Vejde se sem ideálně 6, maximálně 10 osob.

Similar articles