ČTYŘI KOUZELNÁ MÍSTA, ZE KTERÝCH SI VYBERE KAŽDÝ

14. April 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Lucka a Lukáš z Loudavým Krokem s námi vyrazili na cestu po těch nejkouzelnějších místech v ČR. První týden jsme se rozhodli, že vám ukážeme čtyři naprosto rozdílná místa, ze kterých si vyberou romantici, milovníci přírody, rodiny s dětmi, ale i party lidí, kteří si naplno chtějí užít víkend. Pojďme se na ně podívat.

 

Letos si jaro dávalo načas, a proto jsme byli nadšeni, když se těsně před naším odjezdem rozhodlo, že už přišla doba na výměnu svetrů a kabátů za šaty a lehké bundičky. Naší první zástavkou byl Mamma’s Boutigue Hotel v srdci lázeňského města Poděbrady. 
 

Boutique hotel přímo na poděbradské kolonádě si užijí páry v každém věku

 

Jen co vstoupíte do hotelu, tak vás okouzlí příjemná vůně linoucí se celou budovou. Manažerka Markéta nám později prozradila, že tato vůně nezaujala pouze nás, hosté se sem i právě pro tuto vůni vrací. 

Na recepci nás uvítal ten nejmilejší personál, a že to tady není výjimka, jsme pochopili velmi záhy. Markéta si na výběru kvalitního personálu, který bude svou práci dělat s láskou, zakládá. „Jsou pro mě jako rodina a chci, aby to cítili stejně,” prozradila nám. 

Hotel nabízí privátní wellness s finskou saunou a bio saunou, a pokud budete mít krásné počasí jako my, půjčte si v hotelu kola. Na kole můžete vyrazit k soutoku Labe a Cidliny. 

 

K snídani v hotelu pečou vlastní chléb, udělají vám, co vám na očích uvidí. Nebo to, co si vyberete z bohatého menu. 

 

K hotelu patří i restaurace La Mamma Cucina,  kavárna Oliver Cafe a Náš hostinec. Všechny tyto podniky jsou v Poděbradech vyhlášené, a pokud se zeptáte místních, kam vyrazit, doporučí vám právě je. Není se čemu divit, tyto podniky by obstály i v pražské konkurenci. 
 

Chalupa Sokolík, volba číslo jedna pro rodinné a skupinové víkendy

 

Po dvou dnech v lázeňském prostředí jsme se rozhodli, že si trochu odpočineme od městského ruchu a podíváme se, kam se vyráží na rodinné víkendy či na rozlučky se svobodou. 

Chalupa Sokolík má zkrátka vše. Ubytuje až dvacet lidí a nudit se tu nemůžete. Nabízí hřiště na líny tenis, zimní pergolu, prolízačky a trampolínu pro děti, vířivku i saunu. 

 

Ačkoliv jsme stále měli sluníčko, venku foukal silný vítr, a tak jsme si zalezli se šampaňským do vířivky a užívali venkovského klidu. Dokonalá idylka přišla s knihou v houpacím křesle u krbu, kde jsem si uměla představit trávit dlouhé zimní večery.

 

Pohádková roubenka, kterou budete jen těžko opouštět

 

Z venkova se nám zatím nechtělo, a tak jsme pokračovali dál do Rváčova, kde nás vřele přijala paní Štenglová. Spolu s manželem tady na Vysočině vybudovali v roce 2014 romantickou roubenku, kterou pojmenovali Melánka. Každý detail je uvnitř promyšlený do největší drobností. Každá dekorace má své místo a vy se přesunete do minulosti.

Chaloupka má pec, kamna, Fitodar, saunu a dvě pohádkové ložnice. Modrou pro dospělé a růžovou pro děti. 

 

Paní Štenglová se opravdu postarala o to, abychom se v Roubence cítili jako doma. Na stole stála napečená tvarohová bábovka a k večeři nám připravila tříchodové menu. Ačkoliv nás vybízela, ať trochu prozkoumáme okolí, my jsme nechtěli za nic na světě roubenku opouštět. Rozehřáli jsme si pec, a kdybychom nemuseli ráno do Prahy, nikdo by nás odsud nedostal. 

 

Jako v luxusním hotelu, ale s kapitánem a na pražské Vltavě

 

Ocitli jsme se opět ve víru velkoměsta, ale tentokrát trochu jinak. V Praze jsme se vydali na projížďku lodí na palubě VIP Living Houseboat. Sluníčko stále hřálo a vítr už se uklidnil. Z chaloupky jsme se tak ocitli doslova na vlnách moderního luxusu. 

Na střeše houseboatu jsou lehátka a gril, nás ale nejvíc bavila příjemná hudba, která se linula z reproduktorů, a tak jsme neodolali a začali jsme tančit. 

 

Na večer jsme zaparkovali na ostrově Císařská louka, zatímco jsme odpočívali, labutě a kachny se připlouvaly skrz okna podívat, kdo je uvnitř. A tak ony pozorovaly nás a my jsme pozorovali je. 

Už dlouho se nám nespalo tak dobře, jestli to bylo lehkým pohupováním na vodě či únavou, to nevíme. Ale máme pocit, že to nebyla náhoda.

 

Autor :  Amazing Places / Loudavým Krokem

Similar articles