Útěk z města

3. prosince 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Určitě ta bláznivá rána znáte. Zamáčknete budík a zmateně mžouráte. V pokoji je ještě tma, zvuky aut a ruch ulice vás nenechají na pochybách, kde jste. Ve svém bytě a máte přesně půl hodiny na to, abyste stihli být v práci včas. Ve spěchu pijete horké kafe a balíte věci. Venku vypadají všichni podobně ospale jako vy, bez úsměvu a nadšení. Ještě na malou chvíli se chcete vrátit zpět do svého malého klidného ráje. Zavíráte oči a sníte o tom, jak z toho všeho utéct. My vám řekneme o místech, která budou perfektním útočištěm.

Vesničko má

Také často vzpomínáte na idylické prázdniny u babičky? Vždycky navařeno, volné dny s kamarády z vesnice a plná zahrada dobrot, které babička vypěstovala. Utečte zpět aspoň na víkend nebo klidně na celý týden. Ať už na chalupu vlastní nebo na některou z těch našich kouzelných, které najdete zde.

 

Na samotu

Snem některých je úplná samota. Nemusíte se převléct z pyžama, zdravit sousedy, no prostě si můžete dělat, co chcete. Opravdoví samotáři jsou často ale skuteční drsňáci. Život na samotě je a byl pro samorosty, silné a nezávislé lidi. Co si užít samotu alespoň o dovolené? Vyberte si takové místo právě u nás.

 

Do přírody

Můžeme vznosně psát o dobrém vlivu člověka na přírodu. Sami však nejspíš víte, jak vám je, když se bosky procházíte po louce, díváte se do zeleně, pozorujete ptáky nebo jen nasloucháte zvukům přírody. A už jste slyšeli o glampingu? Taková moderní a luxusnější verze kempování. Nepřijdete o své pohodlí, ale s přírodou máte přímý kontakt. Často vás od ní dělí jen plachta stanu (nebo třeba tee-pee). Můžete vyzkoušet i bydlení v domečku na stromě nebo na vodě. Nebo po cirkusácku v maringotce. Podívejte se sami na náš výběr glampingových míst.

 

Myslíte to s útěkem vážně?

Předpokládejme, že jste zvážili všechna pro a proti. A útěk z města natrvalo vypadá  jako nejlepší varianta. Inspirací na vaší cestě z města můžou být i majitelé některých míst z Amazing Places.

Zakladatelé Café a Apartmánů Nebespán v Kašperkách byli manažeři v Praze. Sabina a Robert Kmecovi jsou na Šumavě na plný úvazek skoro 20 let. Nadšení u nich neopadlo, kromě plné restaurace, boutique hotelu, výroby lokálních produktů a cukrárny, mají k pronájmu i Chalupy Rajsko.

 

Tady a teď

Ať už se rozhodnete jakkoliv, zkuste si dopřát chvíle pohody i ve městě. Nadechněte se, běžte se projít na místo, kde jste nikdy nebyli. Zkuste se podívat na známá místa čerstvým pohledem a vidět, co jste předtím neviděli. Zajímavou malbu na průčelí domu, štěbetající ptáky nebo jak se objímá zamilovaný pár. 

Ale občas si dopřejte alespoň malý “útěk”, na chalupu, k vodě nebo do divočiny. Kam vás srdce táhne. My vám rádi budeme inspirací.

Podobné články