Fantastická čtyřka

22. srpna 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

„AMAZING PLACES“ K OBJEVENÍ

Projeli jsme Česko a vybrali pro vás čtyři kouzelná místa. Otevřela nedávno, a tak máte možnost tu být mezi prvními.

 

THERESIAN

Pár kroků od Sloupu Nejsvětější Trojice v samém srdci Olomouce najdete hotel Theresian. Jedním z největších lákadel je tamní spa centrum umístěné v nejvyšším patře hotelu, a tedy i s úžasným výhledem na historickou část města. Vířivka, Kneippův chodník, sauny a samozřejmě odpočinková terasa. Pokoje si můžete volit z několika kategorií, všechny však mají pohodlné, prostorné postele, Nespresso kávovar, individuálně nastavitelnou klimatizaci a připojení k internetu. Celý hotel je nekuřácký a velmi rádi tu přivítají i vaše domácí mazlíčky.

 

THE GRANARY

Jen pár minut jízdy z centra Prahy najdete ojedinělý čtyřhvězdičkový hotel The Granary. Přestože je doslova kousek od metropole, budete mít pocit, že se nacházíte daleko od všech starostí a povinností. Velmi často si zámek Ctěnice, kde se The Granary nachází, vybírají pro svůj velký den novomanželé. Vedle luxusně vybavených pokojů si můžete užíti zahradu s nabídkou piknikových košů, či restauraci s týdenním a zážitkovým menu. Pro zcela unavené hosty pak nabízí hotel možnost odpočinout si v nedalekém Samui Spa, kam vás personál zdarma a rád dopraví. 

 

ŠTAJNHAUS

Milujete promyšlené, designové interiéry? V penzionu Štajnhaus v Mikulově vaše srdce zaplesá! Za jeho podobou stojí mladé znojemské architektonické studio ORA. Rodinný penzion se nachází v památkové zóně Židovské čtvrti a kromě osobitých pokojů láká také na působivý vinný sklep. A až se jím propijete, můžete se domluvit na degustaci přímo u některého z pálavských vinařů. Budete-li cestovat s dětmi, doporučujeme zelený a šedý apartmán, kde oceníte vybavenou kuchyni.

 

ZÁMEK RATMĚŘICE

Na cestě mezi Vlašimí a Voticemi se zrodil jedinečný ráj pro všechny vyznavače historie. Zámek Ratměřice je kulturní památkou, která byla citlivě zrekonstruována na čtyřhvězdičkový hotel – ten obklopuje pohádkový devítihektarový park se dvěma sekvojovci coby dominantou (přece jen jsou nejvyšší v Česku). Po procházkách či vyjížďce na kole si můžete užít atmosféru místních lázní. Tělo i mysl si mohou odpočinout ve vířivce, finské či klasické sauně. Zapomenout nesmíme ani na restauraci Sequoia s úžasnou letní terasou plovoucí na hladině biotopu.


 

Celý článek z Harper's Bazaar naleznete zde první stranu

a zde druhou stranu

Podobné články