ČTYŘI KOUZELNÁ MÍSTA, ZE KTERÝCH SI VYBERE KAŽDÝ

14. dubna 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Lucka a Lukáš z Loudavým Krokem s námi vyrazili na cestu po těch nejkouzelnějších místech v ČR. První týden jsme se rozhodli, že vám ukážeme čtyři naprosto rozdílná místa, ze kterých si vyberou romantici, milovníci přírody, rodiny s dětmi, ale i party lidí, kteří si naplno chtějí užít víkend. Pojďme se na ně podívat.

 

Letos si jaro dávalo načas, a proto jsme byli nadšeni, když se těsně před naším odjezdem rozhodlo, že už přišla doba na výměnu svetrů a kabátů za šaty a lehké bundičky. Naší první zástavkou byl Mamma’s Boutigue Hotel v srdci lázeňského města Poděbrady. 
 

Boutique hotel přímo na poděbradské kolonádě si užijí páry v každém věku

 

Jen co vstoupíte do hotelu, tak vás okouzlí příjemná vůně linoucí se celou budovou. Manažerka Markéta nám později prozradila, že tato vůně nezaujala pouze nás, hosté se sem i právě pro tuto vůni vrací. 

Na recepci nás uvítal ten nejmilejší personál, a že to tady není výjimka, jsme pochopili velmi záhy. Markéta si na výběru kvalitního personálu, který bude svou práci dělat s láskou, zakládá. „Jsou pro mě jako rodina a chci, aby to cítili stejně,” prozradila nám. 

Hotel nabízí privátní wellness s finskou saunou a bio saunou, a pokud budete mít krásné počasí jako my, půjčte si v hotelu kola. Na kole můžete vyrazit k soutoku Labe a Cidliny. 

 

K snídani v hotelu pečou vlastní chléb, udělají vám, co vám na očích uvidí. Nebo to, co si vyberete z bohatého menu. 

 

K hotelu patří i restaurace La Mamma Cucina,  kavárna Oliver Cafe a Náš hostinec. Všechny tyto podniky jsou v Poděbradech vyhlášené, a pokud se zeptáte místních, kam vyrazit, doporučí vám právě je. Není se čemu divit, tyto podniky by obstály i v pražské konkurenci. 
 

Chalupa Sokolík, volba číslo jedna pro rodinné a skupinové víkendy

 

Po dvou dnech v lázeňském prostředí jsme se rozhodli, že si trochu odpočineme od městského ruchu a podíváme se, kam se vyráží na rodinné víkendy či na rozlučky se svobodou. 

Chalupa Sokolík má zkrátka vše. Ubytuje až dvacet lidí a nudit se tu nemůžete. Nabízí hřiště na líny tenis, zimní pergolu, prolízačky a trampolínu pro děti, vířivku i saunu. 

 

Ačkoliv jsme stále měli sluníčko, venku foukal silný vítr, a tak jsme si zalezli se šampaňským do vířivky a užívali venkovského klidu. Dokonalá idylka přišla s knihou v houpacím křesle u krbu, kde jsem si uměla představit trávit dlouhé zimní večery.

 

Pohádková roubenka, kterou budete jen těžko opouštět

 

Z venkova se nám zatím nechtělo, a tak jsme pokračovali dál do Rváčova, kde nás vřele přijala paní Štenglová. Spolu s manželem tady na Vysočině vybudovali v roce 2014 romantickou roubenku, kterou pojmenovali Melánka. Každý detail je uvnitř promyšlený do největší drobností. Každá dekorace má své místo a vy se přesunete do minulosti.

Chaloupka má pec, kamna, Fitodar, saunu a dvě pohádkové ložnice. Modrou pro dospělé a růžovou pro děti. 

 

Paní Štenglová se opravdu postarala o to, abychom se v Roubence cítili jako doma. Na stole stála napečená tvarohová bábovka a k večeři nám připravila tříchodové menu. Ačkoliv nás vybízela, ať trochu prozkoumáme okolí, my jsme nechtěli za nic na světě roubenku opouštět. Rozehřáli jsme si pec, a kdybychom nemuseli ráno do Prahy, nikdo by nás odsud nedostal. 

 

Jako v luxusním hotelu, ale s kapitánem a na pražské Vltavě

 

Ocitli jsme se opět ve víru velkoměsta, ale tentokrát trochu jinak. V Praze jsme se vydali na projížďku lodí na palubě VIP Living Houseboat. Sluníčko stále hřálo a vítr už se uklidnil. Z chaloupky jsme se tak ocitli doslova na vlnách moderního luxusu. 

Na střeše houseboatu jsou lehátka a gril, nás ale nejvíc bavila příjemná hudba, která se linula z reproduktorů, a tak jsme neodolali a začali jsme tančit. 

 

Na večer jsme zaparkovali na ostrově Císařská louka, zatímco jsme odpočívali, labutě a kachny se připlouvaly skrz okna podívat, kdo je uvnitř. A tak ony pozorovaly nás a my jsme pozorovali je. 

Už dlouho se nám nespalo tak dobře, jestli to bylo lehkým pohupováním na vodě či únavou, to nevíme. Ale máme pocit, že to nebyla náhoda.

 

Autor :  Amazing Places / Loudavým Krokem

Podobné články