Buďte sami sebou

12. června 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Zikmundov je jedno z mála míst, které dostojí slibům a chvalozpěvům, které slýcháte předtím, než tam jedete. Krásné prostředí a velmi milý personál vám opravdu dovolí odpočinout si a dočerpat energii. V Zikmundově vám nabídnou tu nejcennější komoditu, jakou člověk má klid. Řídí se tu heslem: „Nejste tu vy pro ně, jsou tu oni pro vás.“ Jestli chcete sní-dat v šest ráno nebo chcete přinést sní-dani do postele, řekněte si, každopádně nespěchejte, tady určitě ne.

 

Vůbec si dělejte, co chcete, samozřejmě v rámci slušnosti, ale není tu ani recepce, nemají tu klasická čísla pokojů, snídaně ani večeře nemají přesně ohraničený čas a v restauraci není jídelní lístek. Přesto od rána až do večera vnímáte pocit, že se o vás neustále někdo stará, pakliže chcete. Když jsme naposledy přijeli (byli jsme v Zikmundově několikrát) měli jsme pocit, že jsme se ocitli v jiném časoprostoru. Vše tak nějak plyne, nejsou tu přesná pravidla, která normálně vyžadujete, a nikomu to vlastně nevadí. Šéfkuchař se za námi zastaví u bazénu a zeptá se: „Řekněte mi, na co máte chuť a co nejíte.“ Dvacet minut nato vám přinese jídlo na přání. Nejlépe vše výše zmíněné vystihují slova Adama Havlíčka, majitele Zikmundova: „Zpomalte své každodenní tempo na minimum, naordinujte si dlouhé hodiny spánku, vypněte telefony a buďte sami sebou.“

 

Pod pecí i Na konci

Zikmundov má devět pokojů, každý je tak trochu jinak tematicky laděný. Jsou menší, ale vše se podřizuje komfortu a designu.  Samotný názvy nás baví – Pod pecí, Vzduchoplavecký, Poličkový, Na konci aj. My si ujížděli na hudbě, respektive hráli jsme si s ozvučením od Bang & Olufsen, které najdete na každém pokoji. Všude se snaží něco vylepšovat a nejinak je tomu i tady. Nedávno přibyl originální vinný sklep, který nevypadá vůbec jako sklep,vlastně ani sklepem není, každopádně tu najdete nádherná vína z Moravy i ze světa a originální interiér, tak jako koneckonců v celém areálu Zikmundova.

Zapomněli jsme napsat, kde se můžete ocitnout, pokud budete mít štěstí s rezervací, protože to je asi největší slabina tohoto kouzelného místa, daň za úspěch. Ocitnout se můžete v naprosté izolaci uprostřed chřibských lesů a rozlehlých plání, na kterých se prohánějí koně nebo líně polehává dobytek z místního statku, který je součástí.Samotnou pozornost by si zasloužila architektura, povedená moderní vestavba a prvky celé rekonstrukce Zikmundova, ale to asi někdy jindy, možná na jiném místě.

 

Nejčernější tma

Vyrazit do přírody je ze Zikmundova asi ta nejjednodušší záležitost, jenom se musíte rozhodnout, zda chcete jít na sever, nebo na jih, případně na západ nebo na východ, každopádně jeden odzkoušený tip za nás je příjemná procházka k Buchlovskému kameni.
A pokud nestíháte, přímo na místě můžete zkusit wellness. Místo umělých relaxačních místností vám zde naservírují tu nejčernější tmu, ve které budou svítit pouze pravé, zářivé hvězdy na obloze a vy se naložíte do dřevem vytápěného dřevěného sudu a budete sami sebou.

 

Celý článek v časopisu EURO naleznete zde

Podobné články