Amazing Austria

3. března 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Služby, které byste jinde těžko hledali. Kouzelné místo plné akcí, zážitků a adrenalinu. Místo uprostřed hor z jedné strany a jezer z druhé strany. Místo, kam můžete vyrazit, když už vám hory v Krkonoších výškou nestačí a sníh již roztál (buďme upřímní, letos ani nenapadl) a vy stále odmítáte uložit lyže do sklepa. Protože touha po lyžování je tak veliká, že ani váš šéf vyšší moc nemá. A o jakém místě konkrétně to mluvíme? Vážení, vítejte v Salzburger Land!

 

Rychlý výlet k našim sousedům nezabere více hodin, než kolik běžně strávíte v autě na cestě z Prahy do Brna po D1 v pátek večer. Rakousko má pro Čechy stále co nabízet a především, pokud se jedná o zimní sporty. Kilometry dlouhé sjezdovky ("1917 km abychom byli přesní"), ranní manšestr tak krásný, se si zaslouží vlastní hashtag#. Heiße Schokolade tak sladký, že byste tenhle moment nevyměnili za svět. 

Salcbursko je jednou z devíti spolkových zemí Rakouska a zároveň jedním z nejoblíbenějších oblastí pro zimní radovánky. Za lyžování si sice trochu připlatíte, ale na menší příplatek získáte velký nadstandard. Nepředstavujte si žádné hodinové fronty na vlek a roztátý sníh už po obědovém germknödelu při zaplacení nekřesťanských peněz za to, že třikrát sjedete svah. Skvělým příkladem je v tomto případě lyžařské sgtředisko Ski Amade, v kterém na jednu permici můžete od rána do večera sjíždět 720 kilometrů sjezdovek. Patří mezi ně například Schladming-Dachstein, Gastein, Höchkönig, Grossartal nebo třeba Bad Gastein, kde je mimochodem velká koncentrace Čechů.

 

Už jsme samozřejmě i několikrát do Rakouska osobně vyjeli a náš kolega Honza, expert na vídeňský sacher, pro vás intenzivně hledá ta nejvíc amazing místa. Postupně je budeme přidávat na náš web do inspirace Kouzelné Rakousko. Na první kouzelná místa v Salzburger Land můžete mrknout už teď.

Mama Thresl je naprosto cool záležitost! A na své si tu přijde opravdu každý. Moderní hotel je plný přírodních materiálů jako je spojení dřeva a kamene, přímo v ložnici jsou designové vany, z kterých můžete při koupeli rozjímat nad výhledem do hor.  V létě můžete cvičit jógu uprostřed hor, v zimě vyrazit na svah nebo na skialpy. Večer po celodenní lyžovačce si dopřejte skvělou večeři a relax v sauně nebo venkovní koupací kádi.

 

Jedinečné ubytování zažijete v Aufberg nad Zell am See. Jedná se o dva domy v nadmořské výšce 1100 a 1113 metrů nad mořem, v kterých díky velkým francouzským oknům budete mít hory na dosah. Jednoduchý čistý design vám poskytne veškerý komfort a donutí vás všechny starosti nechat dole  v údolí.

 

Dalším místem, které stejně jako Aufber právem patří do světové sítě Urlaubsarchitektur, je Taxhof. Místo, kde se můžete cítit jako doma, byť jen na krátkou chvíli. Taxhof provozuje rodina Unterberger již od roku 1687 a přenesou vás skrze prázdninové dřevné domy alespoň na čas zpátky do minulosti. Rakouská pohostinnost je tu znát na každém kroku.

 

Feriendorf Holzleb’n, aneb prázdninová vesnička plná dřevěných roubenek. Místo si nejvíce užijete společně s celou rodinu, zvlášť pokud cestujete s dětmi. V komplexu najdete prostorné chalety, dětské herny nebo dokonce třeba i zoo. Navíc hned naproti je lyžařská lanovka, na kterou se nemusí bát vlézt ani děti.

 

Před nedávnem proběhla rozsáhlá rekonstrukce celého hotelu Hochkönigin a musíme říct, že se více než zdařila. Naší nejoblíbenější částí je úchvatné spa s několika bazény včetně těch venkovních, ze kterých v tomto počasí, které ještě panuje v Salzburgu, stoupá pára. Ta atmosféra je nepopsatelná. 

 

Posledním místem, které vám představujeme je Luxus Lodge "Time to live"  v Annabergu v Rakousku. Heslo, které  tu panuje: Přijeďte sem a vypněte. Velkolepý výhled na masiv Dachsteinu a atmosféru kostrbatě malebného Lammer prožijete ve třech exkluzivních chatách se soukromým wellness.

 

Pokud by vás cokoliv zajímalo, rádi byste se na něco zeptali nebo byste chtěli jen radu, které místo je nejvíc amazing, napište klidně tomu nejpovolanějšímu, přímo našemu Honzovi na e-mail jan@amazingplaces.cz

Podobné články