Jak se hledají kouzelná místa?

28. May 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Webový portál Amazing Places vznikl před čtyřmi lety. O jaký projekt se jedná a v čem je unikátní? Povídali jsme si o tom s jeho autorem Petrem Kotíkem.

 

Proč jste spustil portál Amazing Places ? 

Volný překlad – Kouzelná místa v České republice už dost napoví. Nápad jsem nosil v hlavě dlouho. Když jsem chtěl jet někam na dovolenou u nás, hledal jsem místa, která by byla něčím zajímavá a nevšední. Všechny možné ubytovací servery sice nabízejí různá ubytovací zařízení, ale ta nabídka osciluje od hezkých přes průměrné až k pod-průměrným. Chyběl mi nějaký přehledný zdroj informací, „výcuc“, který by mi po-mohl zorientovat se v záplavě nabídky a zároveň by mě inspiroval. Máme u nás velký počet hotelů, penzionů, chalup,farem, které se od sebe liší kvalitou a čas-to se oficiální hodnocení pomocí hvězdiček nepotkává se skutečností. I já jsem párkrát „naletěl“ a byl jsem zklamaný. Lákalo mě tedy zmapovat ta opravdu výjimečná místa a také zjistit, kolik jich vlast-ně vůbec je. Projekt jsem nejprve „rozjel“na sociálních sítích, zpočátku na Facebooku, později na Instagramu a nedávno i na YouTube. Zjistil jsem, což bylo asi největší překvapení, že moji potřebu či přání na-jít „kouzelná místa“ sdílejí tisíce dalších lidí. A tak z původně možná trochu bláznivého nápadu vznikl ohromný závazek......

Celý rozhovor v Gastro & Hotel si přečtěte zde

 

Představujeme kouzelná místa

Dobčické rybníčky

Jestli nějaké místo naplňuje význam slova amazing, jsou to Dobčické rybníčky. Bydlení tak trochu jako z jiného světa, které zaručuje naprosto unikátní atmosféru. Proč? Protože budete bydlet v jedné ze dvou dřevěných chatičkách(Verunka a Madlenka) situovaných na vodní hladině, nebo ve stromové chatičce Amálka, jež je vynesena do výšky čtyř metrů napůl nad zemí a na půl nad vodou.

Zde si odpočinete od moderního světa. Můžete popíjet víno v houpací síti namole za svitu svíček a ráno se probudit v posteli s výhledem přímo na hladi-nu rybníka. Snídani vám dovezou v piknikovém koši až do chatičky. Autoremnápadu je známý český architekt Jiří Střítecký.

Chatičky jsou bez elektřiny, k vytápění a ohřevu vody slouží kamna, voda se čerpá ruční pumpou přímo z rybníků a pitná voda je zajištěna v kanystrech.Chatičky jsou vybaveny solárními lampami a ručními lucerničkami. Hosté mají k dispozici stylovou loď, vor, dřevěnou saunu a na malém ostrůvku koupací sud (vodní sauna) se zázemím.

 

Celý článek v Gastro & Hotel si přečtěte zde

Similar articles