Jedna noc v hotelu Imperial

27. September 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Nestává se mi často, abych trávila noc v hotelu v centru Prahy. Nedávno jsem ale dostala pozvání od hotelu Imperial a získala tak možnost vyzkoušet si, jaké to je bydlet nad jednou z nejznámějších restaurací v Praze.

 

Vcházíme z rušné ulice do hotelu Imperial a já si připadám trochu nepatřičně. Interiér je nádherný, všechno se tu leskne a zpoza recepce už po nás pokukuje slečna recepční. Jakmile nás vítá s upřímným úsměvem, padá ze mne prvotní nejistota a rovnou se jí ptám, co vše v hotelu najdeme. Překvapuje mě, že i v tak staré budově se skrývá posilovna a wellness. Jakmile od slečny dostáváme karty k pokoji a seznam kulturních událostí ten večer v Praze, přebírá si nás další pán, který nás nasměruje k výtahu.

 

Chodby hotelu jsou tiché, tmavé, s vysokými dřevěnými dveřmi a měkkým kobercem. Na chvilku mám dojem, jako bych se ocitla zase v Chateau Kotěra. Ten pocit, že všechno kolem vás už toho zažilo víc, než si jen dovedete představit, je nepopsatelný. 

 

Odemykáme dveře pokoje a oslepuje nás zlaté svétlo. Nejen, že pokoj je sám od sebe velkorysý s nádhernými závěsy a nábytkem, ale v podvečerním světle vytváří nečekanou atmosféru a i když jsme jen tři patra nad jednou z nejrušnějších ulic v Praze, tady je klid.

 

Věřte nebo ne Art Deco Imperial Hotel v Praze funguje už od roku 1914. Má za sebou neuvěřitelnou historii. Hotel navrhl architekt Jan Benedikt a to včetně restaurace Café Imperial. Člověk si nemůže nevšimnout obložení stěn keramickým obkladem, které jsem obdivovala celý večer. Hosty tohoto hotelu byli třeba Tomáš Garrigue Masaryk, Franz Kafka nebo Leoš Janáček. Nebudu si ale namlouvat, že spali na stejné posteli jako já… i když představa je to rozhodně zajímavá.

 

Večer jsme v hotelu Imperial strávili návštěvou Café Imperial. Gabi vyzkoušel vyhlášená hovězí líčka a já jsem si dala tuňáka. Pokud jste v Café Imperial už někdy byli, tak víte, že tady asi s výběrem z menu nemůžete šlápnout vedle. A pokud jste tu nebyli, tak upřímně doporučuji. Víte co, já byla k návštěvě Café Imperial hodně skeptická. Mám radši menší začínající podniky nebo bistra. Nevěděla jsem, co od návštěvy Café Imperial očekávat. S Gabim jsme se ale shodli na tom, že tohle místo rozhodně není přeceňované a svou pověst si zaslouží. Kdybych tam šla brzy znovu, dám si opět avokádovo-lososový tartar, ale jako hlavní chod bych Gabimu čmajzla ta hovězí líčka. 

 

No a víte, co bylo na naší první návštěvě Café Imperial úplně boží? Že jsme si mohli svou nedopitou lahev vína vzít na pokoj, který jsme měli vzdálený jen tři patra. 

 

Co se mi na naší návštěvě hotelu Art Deco Imperial líbilo nejvíc?

  • lokalita – je jedno, zda jste v Praze na výletě nebo si jen chcete zpestřit běžný pracovní týden, z hotelu Imperial jste všude v centru Prahy za pár minut
  • milé přivítání –  a tím myslím nejen přístup slečny na recepci, ale také lahev vychlazeného prosecca na pokoji, no připadala jsem si jako filmová hvězda, nebudu vám lhát
  • kávovar na pokoji – tohle je věc, na kterou si potrpím snad všude, kam jezdíme, protože jsem ráda, když mám možnost udělat si kávu, když potřebuju večer pracovat a nebo čaj, když se chci jen pod peřinou dívat na film
  • kvalitní kosmetika – určitě mi dáte za pravdu, že vozit s sebou neustále standardní balení sprchového gelu, šamponu a kondicionéru je docela otrava, proto s sebou vozím jen to nejnutnější a spoléhám se na standardní hotelové služby no a právě proto mám taky velkou radost, když objevím v hotelové koupelně kvaliní kosmetiku jako třeba Loccitane
  • příběh – ten, který vyprávěl dům, ve kterém jsme spali a s ním i původní točité schodiště nebo vysoké dřevěné obklady na stěnách, zkrátka vše, co zůstalo tak, jak to tehdy Jan Benedikt zamyšlel

 

Na snídani bylo pečive od mého nejoblíbenějšího pekaře pana Kabáta! 

Tenhle krátký, ale intenzivní pobyt v hotelu Imperial byl zážitek a věřím, že pro někoho, kdo touží po tom zažít něco nevšedního a spojit to s návštěvou restaurace Zdeňka Pohlreicha, to může být i pěkný dárek. Svým rodičům nebo prarodičům tak můžete rezervovat noc s večeří, ke které dostanou i podepsanou kuchařku Zdeňka Pohlreicha a to mi příjde jako milé překvapení. Normálně bych vám sem napsala, že už kuju pikle a vymýšlím, čím překvapím letos na Vánoce, jenže oni si to pak moji rodiče tady přečtou a překvapení bude to tam, že jo…takže já mám pusu na zámek. 

Mimochodem, kdybyste chtěli rezervovat jednu noc v hotelu Imperial, udělejte to přes jejich stránky, je to levnější. No a když zadáte promo kód WELCOME, získáte 10% slevu.

Similar articles