Römerquelle v pohádkové Peci

27. December 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Věděli jste, že vodu Römerquelle si nyní můžete dopřát i v Aparthotelu Svatý Vavřinec? Možná si teď říkáte, že pojem aparthotel jste už zaznamenali, ale vlastně nevíte, o co se jedná... V Evropě jsou aparthotely již standardem, u nás to je prozatím stále novinkou. Resorty často vedle hotelového ubytování disponují i apartmány, které jsou prostornější, dopřávají hostům větší soukromí a navíc poskytují veškeré hotelové doplňky, jako je recepce, restaurace nebo wellness zařízení, pokud jím hotel disponuje. A jedním takovým místem je právě Aparthotel Svatý Vavřinec. 

 

Apartmánový dům najdete přímo v centru Pece pod Sněžkou. Majitelé ho otevřeli relativně nedáno a nechali se inspirovat alpských ubytovacích zařízení. Vzali si to nejlepší po vzoru Itálie, Švýcarka a trochu Rakouska, a díky tomu mohlo vzniknout perfektní designové ubytování, ve kterém najdete naprosto vše. Od krásných horských apartmánů, špičkovou restauraci, lékárnu, supermarket, prodejnu se sportovním vybavením, servis lyží nebo krásné spa. Dalo by se říct, že Svatý Vavřinec je takové menší město ve městě. 

 

Jakmile vstoupíte do hotelu, ocitnete se v útulném lobby se spoustou křesel s kožešinami a v tomto počasí s rozpáleným krbem. Hned vám bude jasné, že tady se bude odpočívat zkrátka samo. Doporučujeme se tu tak trochu zašít ještě před večeří, objednat si vodu Römerquelle, k tomu sklenku prosecca nebo za nás třeba červeného vína, vzít si knížku, kterou jste letos našli pod stromečkem a zkrátka na chvilku vypnout.

A pak by mohla samozřejmě přijít na řadu večeře. Přes sezónu tu bývá plno, tak doporučujeme raději udělat rezervaci. Restaurace je zařízena v severském stylu za použití přírodních materiálů dřeva a kůže. Teď v zimě vás rozhodně zahřeje poctivý  vývar s domácími nudlemi a když se vám poštěstí a na jídelním lístku objevíte cibulačku, rozhodně si ji vyzkoušeje. Pár jídel z menu se pravidelně mění dle sezóny, grilovaná masa v nabídce zůstávají po celý rok. Připravují ho ve speciální X-oven peci na mangrovníkovém dřevě, což umožňuje zachování té nejautentičtější chutě a vůně masa. Navíc v létě se často pořádají i venkovní grilovačky.

 

Po večeři už je čas jít „na kutě“. Aparthotel je složen ze čtyř budov, ve kterých najdete studia pro dvě až čtyři osoby. Všechny disponují ložnicí s manželskou postelí, rozkládacím gaučem nebo palandou a plně vybavenou kuchyní. To kdyby se vám náhodou chtělo vařit, ale při vůni linoucí se z restauraci vám zajišťujeme, že na stání u plotny ani nepomyslíte. Mimo studia se můžete ubytovat v apartmánu se samostatnou finskou saunou nebo vířivkou a nebo v tom největším až pro deset osob, který má dvě patra, střešní terasa a veškeré wellness přímo na pokoji. 

 

Tím ale veškeré rozmazlování nekončí. Pro hosty, kteří nemají na pokoji soukromé wellness (a i pro ně samozřejmě) tu je připraveno útulné spa ve formě vířivky, finské sauny s venkovní ochlazovací sprchou,  bio sauy s aromaterapií, parní sauny nebo zážitkových sprchách. Nechybí ani klasická masáž zad a šíje, zkuste ale tentokrát něco nového, a to masáž obličeje. Dokonale vás uvolní. 

 

Aparthotel Svatý Vavřinec v sobě ukrývá naprosto vše. Stylové ubytování, špičkovou restauraci, jedinečné wellness a dokonce i hernu pro ty nejmenší. Pro ně je tu připravena místnost plná hraček, plyšáků a hraček, pro ty odrostlejší zase trochu dospělejší herna s domácím kinem, Xboxem nebo stolním fotbálkem. Vsadili bychom si ale na to, že tady si to nakonec zamilujete i vy a zavzpomínáte na teenagerská léta. 

V Aparthotelu Svatý Vavřinec samozřejmě akceptují naše dárkové vouchery. Nestihli jste koupit pod stromeček? Nevadí, máme jich stále dost.

Similar articles