Spaní na seně, v sudu nebo ve včelíně. Zažijte luxusní "kempování" v Česku

21. May 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Baví vás být obklopeni přírodou, ale tak nějak už jste vyrostli ze spacáku s karimatkou? Vyzkoušejte glamping neboli luxusní kempování. Tento fenomén se po světě rozšiřuje už téměř 10 let, první perfektně vybavené stany vyrostly například v Tanzanii, Malajsii nebo Jihoafrické republice.

Jestli se vám nechce cestovat tak daleko a nevšední nocování chcete vyzkoušet třeba jen na víkend, tady je pár tipů, kam zajet u nás.

 

Spaní v sudu


 

Vždycky jste chtěli spát uprostřed vinice? Máte šanci. A rovnou v dřevěném sudu. K tomu sklenka dobře vychlazené pálavy, pohled na hvězdy a ráno snídaně až do postele. Garantujeme, že si víkend budete chtít prodloužit o několik dní.

Cena za noc: 1650 Kč se snídaní

 

Ve včelíně


 

Málokoho by napadlo, že jednou bude chtít spát ve včelíně. Ale je to tady. Na místě si můžete půjčit kolo a jet se vykoupat třeba do řeky Želivky. Nebo se vydat do lesa a pozorovat místní srnky. Prostě mír, klid a příroda.

Cena za noc: 1700 Kč

 

V korunách stromů


 

Snad každý chtěl mít jako malý domek v korunách stromů. Teď můžete svému dětskému já konečně dopřát satisfakci a na víkend se ubytovat v chatce s výhledem na sázavské lesy. K dispozici je i ohniště, takže špekáčky s sebou!

Cena za noc: 3900 Kč se snídaní

 

V týpí nebo na rybníku


 

Co si třeba ustlat v dřevěném týpí nebo pronajmout chatičku/haustbót, kterou můžete na rybníce otáčet podle toho, jak svítí světlo? K tomu dostanete prut a všichni pstruzi, které ulovíte, jsou vaši.

Cena za noc: 1790 Kč bez snídaně

 

Spaní na seně

 

Velká slaměná postel, částečně odkrytá střecha, aby byly celou noc vidět hvězdy. Pokud vás netrápí senná rýma, čeká vás v Krkonoších přímo pod Sněžkou pravý venkovský ráj.

Cena za noc: 999 Kč bez snídaně

 

Celý článek ve Forbes si přečtěte zde

Similar articles