U krbu v podhůří tajemných Beskyd

15. November 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Jak pravil Petr Bezruč: „Jsou tichy jak ten černý bor, co kryje jejich hlavy sivé: to hřebeny jsou našich hor, to Beskydy jsou zádumčivé.“ Tajemné Beskydy mě vždycky lákaly, ale s částí rodiny v Krkonoších a částí v jižních Čechách se jen málokdy najde volný víkend na prozkoumávání dalších krajin. Nedávno nám ale přišla nabídka na práci u Ostravy, tak jsme se hned chopili té příležitosti a domluvili si s Amazing Places výlet do nedalekých Beskyd. Střechu nad hlavou nám nabídla Chalupa Sihelne, která leží v obci Velké Karlovice, v podhůří Javorníků a Beskyd. A tak jsme s Jakubem vyjeli prozkoumávat další kouzelné místo.

Chalupa Sihelne nabízí ubytování teprve od léta. Paní majitelka se nám přiznala, že byli s výsledkem přestavby tak spokojeni, že se rok a půl o dům nechtěli s nikým dělit a užívali si jej jen s rodinou a kamarády. A není divu, chalupa se nachází na krásném místě, které skýtá spoustu sportovního vyžití. Hned za domem vede běžkařská trať a nedaleko leží několik sjezdovek. V létě tu zase sousedi nabízí jízdu na koni a ve vedlejší vesnici se můžete svlažit v místním koupališti. A když vás už omrzí chození po kopcích, majitelé chalupy mají nově i půjčovnu prvotřídních elektrokol na výlety po okolí.

 

Náš výlet do Velkých Karlovicích byl jen velmi krátký, a tak jsme zvolili naši oblíbenou kombinaci výletu a jídla. Po výšlapu na rozhlednu Miloňová jsme zapadli do malé hospůdky, kde jsme si objednali všechny místní speciality od kontrabáše přes strapačky až k šulánkům a zapili je slivovicí (asi mě nepřekvapuje, že se pan číšník ani nezeptal na velikost a rovnou přinesl velkou). Po cestě na chalupu jsme ještě koupili čerstvé housky a tři druhy frgálů, aby se neřeklo. Po veškerém tom sportu a sportovním jezení si tělo žádá trochu odpočinku. Pokud budete mít štěstí na pěkné počasí, určitě si nenechte ujít venkovní sezení na terase a krásný designový gril, který majitelé nedávno pořídili. My měli bohužel spíše deštivo, tak jsme si zapálili krb ve společenské místnosti a s čajem a frgály usedli k filmu. V podzemí Chalupy Sihelne vás pak čeká oáza klidu s finskou saunou a relaxační zónou, kterou si nemůžete nechat ujít.

 

Pronajmout si zde můžete jednotlivé pokoje v přízemí nebo apartmány s kuchyňkou v prvním patře. Pokud ale plánujete nějakou oslavu nebo výlet s celou rodinou, může vám být celá chalupa pro 20 lidí plně k dispozici. V každém případě vám Chalupa Sihelne poskytne zázemí na krásné výlety a sportovní vyžití v tajemných Beskydech. Díky útulné společenské místnosti, krásné terase, sauně a snad těm nejpříjemnějším postelím si tu krásně odpočinete a nasbíráte síly na další týdny.

Similar articles