Zážitkový hotel, kde se můžete stát kýmkoliv

17. ledna 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Když jsem se dozvěděla o hotelu Anybody, měla jsem velký očekávání. Vždycky když to takhle mám, jsem dost často zklamaná, protože si to maluju v představách třeba úplně jinak. Tady to tak ale nebylo. Spíš ten celý zážitek moje očekávání předčil.

 

Netradiční je tam vlastně všechno. Check in, který probíhá v průchodu do vnitrobloku, je pouze černý automat, kam vyťukáte potřebný údaje. Automat vám pak pošle sms zprávou kód a vy tak získáte přístup přímo k vašemu pokoji. My jsme měli pokoj s názvem Rozverná revoluce, který je inspirovaný filmem Bláznivý Petříček. Nejdřív mě mrzelo, že jsem ten film neviděla a bála jsem se, že si to kvůli tomu třeba tolik neužiju, ale nebylo tomu tak. 

 

Už hned po vstupu do pokoje zjistíte, že to bude jiný. Čeká tam na vás totiž tablet, nad kterým je napsaný velký červený nápis START. Tablet je takový ovladač a zároveň průvodce vaším pokojem. Ovládání je dost jednoduchý, takže se nemusíte bát. Spuštěním úvodního slova vstupujete vlastně do takový hry. Vypravěč vás seznamuje s příběhem pokoje a postupně vám zadává úkoly. Postupně znamená přesně ve chvíli, kdy vy budete chtít. Pro další úkol totiž vždycky musíte spustit další kapitolu.

 

Myslím, že je škoda tady v článku prozrazovat jak všechny úkoly probíhají a o čem jsou, každopádně alespoň nastíním. Jde o to trošku vystoupit ze svojí role, uvolnit se a nechat se vést. Největší roli pak stejně hrajete vy, ale jde o to přistoupit na hru. Na začátku jsou úkoly spíš zábavný a u kola štěstí alias úchylek, jsme se velice pobavili. Postupně to najíždí na romantickou a bláznivou vlnu, kdy vás občas zadání dostane do roztomilých rozpaků. Ať už je to skládání vlaštovek ze stokoruny a následné házení z okna nebo vyznání lásky netradičním způsobem. 

 

Do toho všeho si můžete měnit atmosféru pokoje pomocí ovladačů světla a zároveň si k tomu vybrat playlist podle konkrétní nálady. No a co vám budu povídat, pár drinků k lepší náladě a zábavě rozhodně taky přispěje. Pokud jste trošku stydlivější, tak je to skoro nutnost bych řekla!

 

Večer pak ulehnete do obrovský pohodlný postele a ráno se vzbudíte s těžkým úkolem. Vybrat si, do jakýho bistra půjdete na snídani. Ani snídaně tu totiž neprobíhá tak, jak v klasickém hotelu. V pokoji na vás čekají dva poukazy s výběrem pěti bister, kam na snídani můžete zajít. U bister je napsáno vždy menu a vzdálenost od hotelu. My jsme si vybrali podnik 4 pokoje, dostali vejce benedikt na dva způsoby a byli jsme moc spokojení.

 

Sečteno podtrženo, na to, že tam za celou dobu nepotkáte vůbec nikoho z personálu, šlape jim to všechno jako hodinky. A kdybyste přece jen měli jakýkoli dotaz, můžete na pokoji zvednout kdykoli černý sluchátko, kde vám se vším poradí. 

Už se těším, až se do hotelu vrátíme a vyzkoušíme zase něco novýho. Zážitková hra hotelu Anybody nás bavila totiž fakt hodně. 

Podobné články