Štajnhaus, Mikulov a jeho okolí

26. července 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Jestli hledáte v Mikulově neobvyklé ubytování, musíte vyzkoušet Štajnhaus, skvěle zrekonstruovaný starý renesanční dům do moderní podoby. Zvenčí vypadá pořád stejně, ale uvnitř odvedli majitelé ve spolupráci s mladým architektonickým ateliérem ORA, spoustu výborné práce. Pokud máte rádi minimalistický severský styl, prostor bez zbytečného nábytku a doplňků navíc, bude se vám tady líbit. 

 

My jsme měli zelený pokoj včetně kuchyňky. Ložnice se nachází ve vestavěném patře, kam se vyšplháte po trochu prudších schůdkách. Kufry necháte dole a v posteli máte naprostý klid a relax bez věcí navíc. Rychlá wifi, moderně vybavená koupelna a moc příjemná matrace stačí ke štěstí. Na venkovní zahrádce vzadu za domem můžete odpočívat s knížkou nebo si dát dobrou ranní kávu. 

 

Kam v okolí?

Mikulov je krásné moravské město, které stojí za to si projít. Zajděte na zámek, procházejte se zámeckými zahradami nebo si vyšlápněte Svatý kopeček, ze kterého je nádherný výhled na celé město. Na jeho druhé straně zase koukáte na zatopený lom u Mariánského mlýna, kde je v létě super koupání. Vydat se můžete i do aquaparku Aqualandia Morvia v Pasohlávkách nebo na venkovní koupaliště v Hustopečích.

Půjčte si kola a vydejte se na cyklovýlet po okolí. Lokalit je tu spousta. Třeba stezky kolem Věstonické nádrže a Nových Mlýnů. Podívat se můžete i do Dolních Věstonic, zajděte na dezert a kávu do Habánského domu. Dělají tu i espresso tonic, který osvěží a skvěle probere.

 

A pokud máte rádi túry přírodou, vyšlápněte si vrch Děvín, je odsud nádherný výhled na Pálavu a Věstonickou nádrž.

A kam za vínem? Třeba do vinařství v Přítlukách, které jsem si hned na poprvé oblíbila. Dobré víno, domácí kuchyně i ryba z grilu. Co víc si přát...

 

Kde se najíst?

V Mikulově nesmíte minout café bistro koloniál Sojka a spol., kde moc dobře vaří a nenechte si ujít  ani restauraci Marcela Ihnačáka v boutique hotelu Tanzberg. Výborná kuchyně, útulné prostředí a příjemné ceny. Na snídani si zajděte do bistra Kuk, které je hned kousek v centru. Malá kavárna s voňavou kávou a domácími dezerty. Navíc si nějaké dobroty můžete nakoupit i s sebou.

 

Až si uděláte výlet po okolí, zajeďte si do Klentnice. Je tu vyhlášená restaurace Café Fara, kterou znají všichni místní. Poctivá kuchyně, vyladěné chutě a k tomu ještě skvělé dezerty. A kdyby měli náhodou plno, skočte si k nim do protější kavárny. Ta vůně vás dostane. Nabízejí tu i moc hezké ubytování. Jen je potřeba si ho rezervovat včas.

 

Pokud hledáte v rámci ubytování přeci jenom něco více tradičního, mrkněte se na apartmány Antico přímo v Mikulově, nebo Věstonickou moruši v Dolních Věstonicích. Obojí moc hezky zařízené ve starém duchu, kde se budete cítit příjemně.

/Všechny zveřejněné fotografie byly pořízeny v penzionu Štajnhaus/

Podobné články