Spoustu zábavy na Vysočině

5. března 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Chalupa Sokolík je přesně tím místem, kde můžete strávit týden dovolené a při tom nehrozí, že byste už po dvou dnech nevěděli co s roupama. Tady je zkrátka stále co dělat. Tím, že se chalupa pronajímá pouze jako celý objekt, bude skvělým útočištěm pro několik rodin s dětmi, partu přátel, firemní teambuilding nebo třeba rozlučku se svobodou, ke které to třeba využila před pár lety i naše kolegyně Kačí, alias MyCooking Diary.

 

Do chalupy se vejde až 20 lidí a i přesto, že bude plná lidí, budou mít všichni hosté dostatek soukromí. V přízemí je velký společný prostor s kuchyní, ve které najdete vše potřebné i pro dlouhé vyvařování, abyste nakrmili všechny strávníky. Zároveň tu jsou rovnou i dvě velké lednice, pro všechny dobroty. Jedete-li s dětmi, tak je uložte do spodního pokoje s palandami. Bude to takové jejich malé doupě. Dospěláci, vy zase najdete klid v horním patře, kde jsou další čtyři pokoje, dohromady až pro 14 lidí. Pokoje jsou jednoduše, však útulně zařízené.

 

Vyrážíte sem s přáteli nebo s rodinou, nudit se tu rozhodně nebudete. V létě můžete celé dny polehávat u bazénu, naložit se do vířivky, v zimě si zase zalezte do sauny a pořádně se ohřejte. Sami majitelé jsou hodně sportovně založeni, takže vás jistě nepřekvapí, že tu najdete i spoustu sportovního vyžití. Zahrajte si tenis, utkejte se v basketbalovém nebo nohejbalovém turnaji nebo si dejte pořádnou obíhačku v ping-pongu. Děti se vyřádí na skluzavkách nebo na trampolíně. Vedle velké zahrady je tu pro hosty připravena i zastřešená pergola s krbem a co oceňujeme, i vybavenou kuchyní. Součástí je i výčepní zařízení, takže „neomezený“ přístup k nachlazenému pivu zaručen. 

 

Majitelé Chalupy Sokolík spolupracují s lokálními dodavateli, a přesto, že stravu si tu zajišťuje každý host sám, rádi vám zajistí produkty od "místňáků". Mléko a sýry z nedaleké farmy, čerstvé maso na grilování, víno z jejich ověřeného a především oblíbeného vinaře Poppovi nebo pivo z místních minipivovarů jako je Bedřichovka Litomyšl, Měšťanský pivovar Vysoké mýto nebo z Neratova.

Pokud by vám výčet těchto aktivit nestačil, na přání vám zajistí nedaleko klidně i paintball, projížďku na horách, motokárách nebo pozvou i kouzelníka, když si budete přát. Okolí Žďárských vrchů vybízí i k celé řadě výletů. Kousek od Chalupy jsou Toulovcovy maštale - nádherná přírodní rezervace plná pískovcových útvarů nebo o něco dál rokokový zámek Nové Hrady. Věřte, tady nebudete vědět, co dřív.

 

Tak co, k jaké příležitosti vyrazíte do Chalupy Sokolík?

Podobné články