Objevujeme krásy Olomouce

4. října 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Olomouc je krásné historické město a v samém centru leží stylový a útulný čtyř-hvězdičkový hotel Miss Sophie’s. Ve zrekonstruovaném historickém domě se citlivě mísí dohromady moderní styl a starý duch budovy.

 

Když vejdete dovnitř úzkého domu, objevíte hned dole malou kavárničku s domácími dezerty a voňavou kávou Sophie’s Cafe. Místo slouží zároveň i jako recepce. Ochotný personál vám pomůže se zavazadly a dovede vás po starých dřevěných schodech do pokoje. 

 

Ráno se tady podávají snídaňové brunche až do 11 hodin, takže můžete po dlouhé noci v klidu polehávat. Jejich vajíčka a omelety nemají chybu. Nedávno otevřeli i kouzelnou zahrádku ve dvoře. S dekou a čajem tam posedíte v klidu i teď na podzim. Nebo vezměte knížku a poležte si v houpací síti. Pravý relax.

 

Na každém patře jsou dva pokoje, celkem jich v hotelu je 8, včetně jednoho většího rodinného. Každý pokoj i ty podkrovní mají velkou postel. Úplně to láká do ní hned skočit. My jsme byli v pokoji č. 5. Něco, co na hotelích miluju, jsou opravdu prostorné pokoje a tady jsem si to užila se vším všudy. V pokoji je i přistýlka, která se dá využít na odpočinek. Zároveň malý kuchyňský kout, kde si po ránu můžete uvařit kávu nebo čaj, když se vám nechce z postele.

 

A koupelnu musím opět vynachválit. Kromě prostorných pokojů oceňuji i velké sprchové kouty. Takové, ve kterých se můžete koupat klidně ve dvou. Stylově zařízená, s voňavou kosmetikou, fénem a nadýchanými ručníky. Co víc si přát. Já si tu hned od začátku připadala jak doma a to je přesně ten pocit, který tu můžete zažít i vy.

 

Kam se v Olomouci vydat?

Objevte místní foodie scénu. My hned po příjezdu zašli do Tvarůžkové cukrárny. Nečekejte ale nic sladkého, všechny rádoby vypadající sladké dobroty jsou doopravdy z tvarůžků. Ale moc dobré, doporučuji ochutnat. Na večeři jsme nemohli vynechat fine diningovou gastronomii z Entrée. Ten interiér vás dostane a co teprve jejich vymazlené jídlo do posledního detailu. My si to tu užili od předkrmu až po hlavní jídlo a dezert. Všechno skvělé. Po večeři jsme se vydali do centra na pivo do Riegrovky, kde si ho vaří vlastní. Pokud chcete zažít studentská léta, zavítejte do klubu Varna. Anebo jen na nějaký skvělý drink do kubánského baru Osa.

Všechny zajímavé památky najdete v centru města. Krásný je např. Dóm sv. Václava, sloup Nejsvětější trojice, kostel sv. Gorazda, z věže kostela sv. Mořice se můžete podívat z výšky na celé město. Projděte si i místní parky, třeba Čechovy nebo Smetanovy sady a zavítat můžete i do botanické zahrady. Olomouc má rozhodně co nabídnout a Miss Sophie’s bude váš malý přístav.

Podobné články