Nocování V Polích

4. září 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

O fenoménu mikrovýletů se píše v poslední době čím dál tím víc. Manažeři jezdí večer stanovat do městských parků, celé rodiny tráví jednu noc měsíčně v útulném hotelu jen pár kilometrů od jejich vlastního bydlení. Změna prostředí jitří mysl, probouzí zvědavost a ukájí hlad po novém a neohmataném. I proto jsme rádi otestovali s Cuprou Penzion v Polích, který se nachází ve fortelné budově jezuitského statku z 18. století, jen pět minut jízdy od pražského letiště. 

 

Na dostřel od velkoměsta, kousek od dálnice, ale přesto je tu v noci tma jako v pytli a ticho, že můžete spočítat všechny cvrčky v okolí. Právě takovou atmosféru Pražák na „vypnutí“ potřebuje. A když se k ní přidá ještě hrdá vesnická gastronomie s kuchařem, který každý den vaří podle nálady a dostupných čerstvých surovin, je snadné zapomenout, že nejste v jiné zemi a v jiné době, ale jen kousek od všeho důvěrně známého. Právě tady jsme zaparkovali Cupru a jen se po okolí proháněli na koloběžce, případně relaxovali s dobrou knihou ve volně stojící vaně. 

 

Pro někoho vintage kýč, pro jiného snadno dostupný eskapismus. Atrakcí v okolí je nepočítaně - nádherný zámecký park Veltrusy, nejmenší zoologická zahrada v Česku ZOO Zájezd, nebo aquapark v Kladně. Nejlíp vám ale možná bude, když zůstanete zachumlaní hezky V polích. Dýchne na vás atmosféra venkovských prázdnin u babičky, kdy jste nechali starosti na dně kufru. Možná vám na to přepnutí do klidového režimu jedna nebo dvě noci stačit nebudou, ale za pokus to rozhodněstojí.

 

Celý článek si můžete přečíst zde.

Podobné články