Kouzelné České Švýcarsko

2. března 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Naprostá většina z nás jezdí do Krkonoš, na Šumavu, do Beskyd a na všechna ta mnohokrát navštívená místa. Málokdo ale zná severní Čechy a přilehlé okolí Českého Švýcarska. Pokud k těmto jedincům také patříte, nabídka designového ubytování přímo na náměstí v Krásné Lípě vás rozhodně naláká k návštěvě. Své zalíbení tu najdete v zajímavě řešeném a na první pohled nepřehlédnutelném hotelu, který právem před lety získal prestižní ocenění Stavba roku 2013. Představujeme vám Aparthotel Lípa.

 

Aparthotely jsou stále více poptávaný formát ubytování. Zjednodušeně by se dalo říct, že se jedná o apartmány, které jsou plně zařízené stejně jako klasické byty, ovšem je zde přidaná hodnota v podobě tradičních hotelových služeb, jako jsou recepce, restaurace nebo každodenní úklid pokojů. To vše Aparthotel Lípa splňuje a k tomu vedle prostorných apartmánů přidává ještě budovu s penzionem a hostelem, což otevírá brány pro všechny možné typy hostů. Na týdenní dovolenou doporučujeme prostorný apartmán, ve kterém nechybí plně vybavená kuchyň, v níž
si dokážeme představit i několikahodinové vyvařování. Pozitivní je, že v příslušenství nechybí ani pračka. Přilehlý hostel s jednodušeji zařízenými pokoji je zase vyhledáván mezi turisty, kteří celý den putují po národním parku Českého Švýcarska a hledají vhodné a účelné přespání.

 

Jak jsme již zmiňovali, hotelu nechybí ani restaurace, která vaří moderní gastronomii, přičemž menu je sezonně obměňováno. Restaurace je přístupná i neubytovaným hostům, a protože je v Krásné Lípě dobrých podniků pomálu, doporučujeme zejména o víkendech udělat si včasnou rezervaci. Pokud máte rádi pořádný kus masa, měli byste rozhodně ochutnat vepřovou loupanou plec na víně s kořenovou zeleninou. V ceně pobytu mají hosté i bohaté bufetové snídaně – a když říkáme bohaté, nepřeháníme. Každý den čerstvé pečivo, vajíčka, spousta zeleniny a ovoce, sladké koláčky, ale třeba i prosecco.

 

A po snídani se oblékněte do sportovního a vyrazte na túru. Na recepci hotelu si nechte poradit trasu a zvažte, zda vyrazit po náročnějším okruhu, kde si zahrajete na horolezce, a budete trochu šplhat po skalách, nebo zvolíte pohodovou trasu do oblasti Vlčí Hory, kterou zvládnete i s malými dětmi. My si vybrali druhou možnost. Těsně pod Vlčí Horou si udělejte zastávku na horkou čokoládu nebo bylinný čaj v Nobilis Tilia.

 

Pokud nebudete chtít vytáhnout paty z hotelu, resort vám poskytne vše, co můžete k dokonalé dovolené potřebovat. Hosté mají k dispozici bowling, fitness, wellness centrum se saunou a ochlazovacím bazénem nebo řadou nabízených masáží. V současnosti se ve vnitrobloku hotelu dokončuje i dětské hřiště. Zatímco si vaše děti budou hrát, vy si můžete vychutnávat espresso na nedaleké lavičce Václava Havla. Blízko hotelu je i velké sportovní středisko fungující během celého roku. 

 

V Aparthotelu Lípa mysleli opravdu na vše a i to je důvod objevovat České Švýcarsko, tento vzácný kout naší krásné republiky. Děkujeme za příjemný pobyt!

 

Prohlédněte si webové stránky týdeníku EURO.

Podobné články