České Švýcarsko plné zeleně

7. listopadu 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

 

Kde jsme bydleli

Pokud se v Českém Švýcarsku rozhodnete zůstat několik dní, nesmíte minout penzion Na Stodolci. Penzion ve venkovském rustikálním stylu nabízí nejen útulné ubytování, ale hlavně skvělou kuchyni, kterou nám doporučovali i místní. Aby ne, díky tomu se také stala jednou z nejoblíbenějších v okolí. Na Stodolci vaří skvělou českou kuchyni. Zakládají si na sezóních surovinách z lokálních zdrojů. Dokonce tu čepují vlastní pivo, které můžete ochutnat pouze tady.

 

Farma je hodně soběstačná. Velkou část produkce si pěstují sami na statku. Díky tomu můžete ochutnat bylinky s vlastní zahrádky a vyhlížet od stolu na dobytek, který se pase na louce za statkem. Máte tak bližší pocit spojení s přírodou a můžete se konečně odtrhnout od města. Tohle místo vás přenese do venkovského prostředí, které si zamilujete.

 

Oblíbili jsme si hravé kočky, které pobíhají volně kolem restaurace a penzionu. Proplítají se vám pod nohy a nechají se klidně pohladit.

Na Stodolci jsme našli díky Amazing places. Tenhle místní projekt pomáhá najít lidem zajímavá a hlavně hezká místa k ubytování po celé České republice. Doporučujeme službu při svém pobytu vyzkoušet. Zažili jsme díky ní super zážitky a mohli vyzkoušet opravdu krásná místa na ubytování i jídlo.

 

Co tu dělat?

Výběr těch nejlepších míst, která v Českém Švvýcarsku určitě nevynechat.


PRAVCICKA BRÁNA

Tohle místo je must have, sem prostě musíte. Nejvíce fotogenické a nejvýraznější místo, kam míří většina návštěvníků. Není divu, jedná se o vůbec největší pískovcový kamenný most ve střední Evropě. Namístě je občerstvení i restaurace s kouzelným výhledem po krajině. Scenérie jako z pohlednice.
 

 

BASTEI

Technicky je již v Saském Švýcarsku na německé straně, ale máte tu velmi snadný přístup k návštěvě z české strany a stojí to opravdu za to. Scott popisuje tuhle krajinu doslova jako majestátní. Skalní útvary, které vytvořila sama příroda, vypadají jako z jiného světa. Procházíte se po překrásném mostě kolem skalních útvarů, nad sebou nebe a v dálce pevnost. Byl to nezapomenutý pohled.

 

MARIINA VYHLIDKA

Je o něco méně známější než Pravčická brána, ale rozhodně stojí za návštěvu. Na tohle místo nás zavedl Marek, místní průvodce. Z vyhlídky jsou krásné pohledy do krajiny v okolí. Nedivíme se, že je tohle místo turisty tolik oblíbené. Z Mariiny vyhlídky jsme se vydali i na další dvě místa, ze kterých se vám naskytne výhled z trochu jiné perspektivy. Zažili jsme tu neskutečně krásný východ slunce, na který se nezapomíná.

 

Návštěva soutěsek

Soutěsky v Českém Švýcarsku jsou během vaší cesty nutností. Navštívit můžete jak Edmundovu, tak i Divokou soutěsku na řece Kamenici. Obě jsou přístupné pouze na pramicích. Už i cesta k soutěskám je opravdu něco. Plavba parmicemi je romantický zážitek. Můžete poslouchat vyprávění převozníka o dlouhé historii tohoto místa a jednotlivých skalních útvarech, které vám budou připomínat tvarem zvířata i lidské bytosti. Plavby na pramicích probíhají od Velikonoc do konce října.

Více zde: http://www.region-ceskesvycarsko.cz/top-10-nejlepsich-zajimavosti-z-regionu/

Tisé skály

Jedna z filmových lokací Kroniky Narnie! Představte si tyhle nádherné skály přikryté sněhem a hned se vám vybaví scény z filmu. Tohle místo bylo naprosto kouzelné. Prozkoumali jsme spoustu zákoutí, útesů a procházeli jsme se přirozeným labyrintem vytvořeným ze skal. Vydejte se po kamenných schodech do horní části skal za opravdu dechberoucím výhledem na okolní krajinu. Jestli budete mít štěstí jako my, třeba také spatříte duhu.
 

Růžová vyhlídka


Dalším neuvěřitelné místo, které nabízí fantastické panoramatické výhledy, je z Růžové vyhlídky. Nachází se v Růžovém hřebeni nedaleko Děčína nad údolím Labe a poskytuje pohled na Růžový hřeben, Děčínský Sněžník a Velký Zschirstein. Procházka je snadná a rychlá, takže ji zvládnou i ti méně zkušenější.

 

Autor: Bobo and Chichi

Podobné články