Apartmány Kocourek očima Duong N. Jiráskové

12. července 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Hledáte kouzelné místo uprostřed republiky, kde byste se mohli sejít s partou kamarádů? Zkuste Apartmány Kocourek. Tenhle rodinný statek, 8 km od Pelhřimova, je totiž ideální nejen pro rodinné dovolené s dětmi. Nebo se tu také skvěle léčí tvůrčí krize, jako v mém případě, kdy jsem díky absolutnímu klidu zničehonic chytla slinu a napsala další kus knihy. 

 

Manželé Jitka a Víťa Vítkovičovi se před 18 lety rozhodli, že se o zdejší nádherné prostředí podělí i se zbytkem světa. Vybudovali pět moderních apartmánů, ve kterých nechybí společenská místnost s plně vybavenou kuchyní, koupelna s WC a jedna nebo dvě ložnice. 

 

Zvláštní pozornost tu věnují dětem. A to takovou, že uvnitř všech apartmánů najdete dětský koutek se stolečkem a židličkami, dětskou postýlku a matrace, jídelní židličku, koupací vaničku, přebalovací pult, nočník, stoličku. 

 

K takovému milému prostředí si jistě představujete přívětivé majitele, kteří se na vás budou usmívat od začátku do konce pobytu. A na kterých je vidět, že své hosty vítají s nadšením. Tak přesně takoví Vítkovičovi opravdu jsou. Navíc žijí v domě za kopcem, takže jim můžete zavolat, kdykoli budete potřebovat. Zároveň si nebudete připadat jak pod drobnohledem.

 

Veliký plus je obrovský dvůr, kde se nachází dětské hřiště, pískoviště, houpačky, trampolíny. Ráno tam dáte děti a do večera o nich nevíte. Dospělí můžou zase zalézt do krytého bazénu, pod pergolu s grilem či posedět u ohniště. Bazén jsem ocenila zvlášť v těchto horkých dnech. A večer při svitu venkovních lampiček a svíček to byla těžká romantika.

 

Malebné okolí láká k výletům na kole i autem. V nedaleké Jihlavě můžete navštívit ZOO nebo strašidelné bludiště. Vás ani vaše děti nezklame pohádková říše Fábula v Kamenici nad Lipou nebo Pelhřimov, město rekordů a kuriozit. Pokud toužíte po projížďce na koni, dopřejte si ji na farmě Rybníček (jen 5 km za Apartmány Kocourek). 

 

Ano, už chápu, proč se na Vysočinu jezdí objímat stromy. Ta příroda je tu vážně čarokrásná. Nicméně, nám se na samotném statku tak líbilo, že jsme většinu pobytu stejně strávili uvnitř pozemku. Jen na oběd a večeři jsme si zašli do vyhlášeného Bistra de Papa, kam se dělají rezervace týdny dopředu. 

Podobné články