Volvo XC60 ve smokingu

27. November 2023
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Rodinné SUV XC60 je zlatým středem celé výrobní řady Volvo. Je dost velké, aby poskytlo útočiště a dostatek životní prostoru i početným rodinám, současně není přerostlé, takže se s ním snadno manévruje a parkuje. Přináší technické i designové vymoženosti nejvyšší modelové řady 90 v kompaktnějším balení, je podobně pohodlné a bezpečné, přitom je ještě větší radost ho řídit. Prostě dokonalý univerzál. Není tedy divu, že jde dlouhodobě o nejoblíbenější model, který si každý rok pořídí na 25 tisíc zákazníků po celém světě.
 

Když se chcete odlišit 

Abyste mezi nimi vynikli, můžete ho nyní mít v limitované verzi Black Edition, jejíž jméno říká vše podstatné – je temná jako noční nebe bez hvězd, temná jako samotné dno oceánů, temná jako tunel poznání vedoucí až do hlubin prostoru a času. Tahle se Volvo XC60 obléklo do dokonale padnoucího smokingu, aby mohlo vyrazit do té nejvyšší gala společnosti. A že mu to sekne… 

Celý vůz je lakovaný nádhernou černou barvou Onyx Black doplněnou černou maskou chladiče s vysoce lesklou úpravou a tmavým logem značky Volvo, také nápis Volvo na zádi je proveden černými písmeny. Atraktivní vzhled doplňují exkluzivní černá kola z lehké slitiny s průměrem 21 palců, dodávaná ve standardní výbavě.


Černá je nová černá 

Do stejných tónů je laděn i interiér, a to včetně dekorů nebo stropu, přičemž máte na výběr ze dvou možností čalounění: první je kombinace kůže Nappa a textilie, druhou pak perforovaná kůže Nappa pro komfortní sedačky s ventilací a masážní funkcí. Černé pojetí interiéru kontrastující s křišťálově průzračnou hlavicí řadicí páky a blyštivými hliníkovými doplňky dodává kabině ještě prémiovější nádech. Nemluvě o tom, jak bude ladit s vaším černým rolákem nebo v něm naopak vynikne váš svetr se soby…

Black Edition můžete kombinovat se dvěma nejvyššími výbavami, Plus a Ultimate, takže již v základu máte vysokou úroveň komfortu. Výbava Plus zahrnuje kromě LED světlometů, dvouzónové klimatizace nebo parkovacího asistentu s kamerou také bezklíčový přístup a startování, elektricky nastavitelná sedadla řidiče a spolujezdce s pamětí, elektrické otevírání pátých dveří či panoramatické střešní okno.

Vrcholná výbava Ultimate k tomu přidává například LED světlomety s adaptivní funkcí, jízdní asistenci Pilot Assist, grafický průhledový displej, prémiový audiosystém Harman/Kardon se 14 reproduktory o výkonu 600 W a mnoho dalších laskomin.


Sebevědomá síla

Hlavně vás ale bude rozmazlovat klid a pohoda, jež jsou součástí základní výbavy každého Volva. Typická atmosféra inspirovaná severskou náturou vám dokáže učesat pocuchané nervy a zpomalit tep na úroveň volnoběhu. Zvlášť pokud sáhnete po plug-in hybridní motorizaci, která na jedno nabití ujede až 75 kilometrů čistě na elektřinu, tedy tak potichu a hladce, že se i některé luxusní limuzíny budou hanbou červenat.

Přitom máte k dispozici kombinovaný výkon 398 (verze T6 Recharge), respektive až 455 koní (T8 Recharge), které můžete plynovým pedálem popohnat do sprintu a nechat si pulz zase pěkně zvýšit. A jestli nechcete řešit nabíjení, Black Edition je k dispozici také s benzinovým motorem B5 s úspornou mildhybridní technikou kombinovaným s osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech čtyř kol, která bude roztáčet stádo 262 koní.

Pokud vás exkluzivní XC60 Black Edition zaujala, měli byste ještě vědět, že její ceny začínají na částce 1 889 900 Kč (motorizace B5 AWD) a pokračují přes 1 999 900 Kč (T6 Recharge AWD) až k 2 099 900 Kč (T8 Recharge AWD). Dealeři již přijímají objednávky, první vozy k zákazníkům dorazí na začátku příštího roku.

 

Similar articles