Petr Kotík: I v Česku mají lidé právo na kvalitní dovolenou

17. October 2016
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Cestovatelům v Česku by neměl uniknout nový projekt, jehož cílem je mapovat a sdružovat zajímavá a originální místa. Projekt s názvem Amazing Places má šest kategorií, ve kterých se objevují ty nejzajímavější hotely, mlýny, farmy, statky, romantické chaloupky, penziony, či výjimečné restaurace. Autorem projektu Petr Kotík, který místa osobně objíždí a vybírá.

 

"Češi mají obrovský zájem o cestování po vlasti. Může za to částečně bezpečnostní situace ve světě, ale i poptávka po všem, co je české a moravské. Tak jako v gastronomii zažíváme návrat k původní české kuchyni, tak i v cestování je hlad po větší autenticitě, po tradicích," popisuje autor projektu Petr Kotík, který je zároveň majitel dvou pražských hotelů a vinných lázní. Podle něj se lidé chtějí ubytovávat v malých chaloupkách, penzionech a zakusit tak dotyk venkova, život na statku. Touží po kontaktu s přírodou.

 

A jsou vůbec v Česku místa, která by jim tohle nabízela? Jsou zde místa, která stojí za návštěvu? Hodně lidí žije v domnění, že za kvalitními službami musí za hranice...
Jsou a je jich mnoho. Problém ale je dohledat je, protože na internetu najdete stovky a tisíce odkazů na ubytovací zařízení. Pokud tedy chcete jet na dovolenou, nezbývá vám nic jiného, než si sednout k počítači a strávit několik hodin tím, že budete prohlížet a porovnávat jednotlivé nabídky, než najdete místo, které by se vám mohlo líbit. Ale to ještě neznamená, že se vám skutečně líbit bude, protože nezáleží jen na na tom, jak místo vypadá zvenku. Může to být hezká dřevěná roubenka v hezké lokalitě, ale když se pak člověk podívá dovnitř, tak to najednou ztrácí kouzlo. Je tam koupelna z umakartu, jekorový koberec či krepové povlečení na posteli.

 

více se dočtete zde

Similar articles