Utajený středomořský resort uprostřed Moravy

26. October 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Apartmány Ladná

Apartmány Ladná jsme objevili teprve nedávno. Jak by taky ne, když jsou otevřené teprve od konce léta. Všechno to tu voní novotou a i přesto, že to tu vypadá jako ideální místo na party, je tu krásný klid. “Přijedete jako hosté, odjedete jako přátelé,” to je motto majitele apartmánů, Standy. A opravdu tomu tak je. Se Standou je totiž velice jednoduché se skamarádit. My jsme si s ním začali okamžitě tykat a on nám splnil první, poslední. 

 

Pokud se toužíte alespoň na chvíli přenést do středomořské dovolenkové oázy, ale nechce se vám cestovat tak daleko, tady se vám bude určitě líbit. Areál, ve kterém se apartmány nachází, není vůbec velký a proto si tu nebudete připadat jako v tradičním přímořském hotelu. Vybrat si můžete z pěti různých apartmánů, které mají každý svůj vlastní vchod i předzahrádku. Máte tak své soukromí kdykoliv chcete. Každý apartmán je zařízený pro pět hostů, má velkorysou koupelnu a vlastní kuchyň. Nemusíte se tak starat o to, kam zajdete na večeři, ale můžete si ji užít pohodlně na terase apartmánu nebo třeba u bazénu.

A konečně se dostáváme k bazénu, kvůli kterému jsme sem, přiznávám se, přijeli. Standa nám prozradil, že ho našel na pinterestu. Do toho nápadu, mít uprostřed bazénu sezení, se zamiloval natolik, že dlouho hledal v Čechách firmu, která by mu tenhle bláznivý napad proměnila ve skutečnost. Nakonec se to ale povedlo a právě díky bazénu se tu budete cítit jako v luxusním resortu. Voda v něm má příjemných 26 stupňů a zvládne ji i takový zmrzlík jako já. 

 

A kdyby vám bylo večer chladno, schováte se do společenské místnosti, ve které si můžete napojit svůj telefon na bluetooth stereo a poslouchat, co máte rádi. Ze soukromé vinotéky si vyberete víno, na které máte zrovna chuť a dlouhé chvilky klábosení u skleničky vína budete prokládat odpočinkem ve vířivce. A já vám můžu potvrdit, že i čas najednou začne plynout rychleji. Ani se nenadějete a jsou dvě ráno. To ale vůbec nevadí, protože tady otevírací doba ani provozní hodiny neexistují. Ke správnému odpočinku patří také masáž. Řekněte Standovi a on druhý den ráno přijede i s masérem, který uvolní vaše ztuhlá záda. Že na masáže moc nejste a raději byste se někam zašili s knížkou? Na tajném místě venku najdete dokonce i houpací postel s nebesy a nebo se můžete schovat do houpací sítě před svým apartmánem. A tím můj výčet rozmazlovacích míst nekončí, brzy tu totiž bude i sauna.

 

Že je to na vás moc odpočinkový program? Vezměte si s sebou kola! Apartmány Ladná leží na křižovatce moravských cyklotras. My jsme si udělali kolečko kolem Janova hradu, přes Pavlov, do Mikulova a přes Valtice zpátky. 

 

Kdybychom se nezapomněli v Mikulově a nevraceli se zpět domů za tmy, popsala bych vám, jak krásné jsou Valtice. Takhle se mohu rozplývat hlavně nad první polovinou trasy a nádherným Mikulovem, který je na podzim neskutečně fotogenický. Po cestě jsme potkávali spoustu vinic, sklípků a výhledů a v Mikulově si odpočinuli na Svatém kopečku a v (Ne)vinné kavárně. Zpět do apartmánů jsme po takovém výletu dorazili zralí akorát tak na večeři a odpočinek v bazénu.

 

A právě na takové cyklisty je tu Standa připravený. Kola si můžete nechat v uzamčené kolárně a nebo na své soukromé terase. Pokud se vám je ale nechce převážet, můžete si tu půjčit i nová silniční kola, na kterých se vám zdejší cyklostezky budou zdolávat lépe než na horáku. Přístup k apartmánům je bezbariérový, takže žádné tahání kol do schodů. 

Apartmány Ladná mne nadchly tím, jak jsou moderní, ba až futuristické. Mám ráda technologie a Standa je tu využil všude, kde se dalo. Po příjezdu dostanete na ruku náramek, kterým si odemknete branku, vlastní apartmán, skřínku se snídaní, vinotéku, kolárnu a společenskou místnost. A před apartmány najdete elektro akumulátor na svou Teslu :) 

Tohle místo je tu zkrátka pro všechny, kteří si chtějí užít Moravu, zničit se na kole, odměnit se večerem ve vířivce s vynikajícím vínem od zdejších vinařů a nechtějí být svazování pravidly hotelu.

Similar articles