Zachraň hotel

8. April 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Amazing Places a Mevris spouští platformu Zachraň hotel!

V médiích se již nějakou dobu neřeší nic jiného, než současná epidemie napříč celým světem. Všichni jsou zavřeni doma a snaží se zachovat chladnou hlavu. Co si možná ale neuvědomuje je to, kolik lidí v této chvíli musí čelit koronaviru přímo z první linie - lékaři, zdravotníci, ošetřovatelé, záchranné složky… Ti bohužel nemůžou jen tak sedět doma, péct koláče, třídit zimní oblečení, protože jaro už je konečně tu nebo začít s pořádným workoutem jako většina z nás, kteří jsme teď "uvězněni" ve vlastních bytech. A možná by i tohle všechno doma chtěli dělat, ale nemohou. Nemohou být třeba ani doma, aby neohrozili možnou nákazou své rodiny a známé.

Hlavním cílem projektu je tak POMÁHAT. V podstatě jde o to, aby lidé pomohli hotelům, hotely pomohly zdravotníkům a zdravotníci mohli díky tomu dále pomáhat lidem.

 

A jak celý projekt funguje? Projekt Zachraň Hotel umožní ubytovatelům nabídnout své momentální volné kapacity těm, kteří to v tuto chvíli potřebují nejvíce. Zaregistrovat se tak může každý, kdo momentálně nemá kde složit hlavu. Místa ubytování poskytují bezplatně, případně jen za náklady vzniklé s úklidem apod. Na jednu stranu je to samozřejmě dost stresující. Nemůžete být doma s lidmi, na kterých vám tak moc záleží a máte si sbalit kufřík a jít třeba na 14 dní do neznámého prostředí, kde budete zavřeni mezi čtyřmi stěnami. Pojďme trochu situaci odlehčit... kdy jindy se vám podaří mít celý hotel pro sebe? Můžete vyjíst celý minibar a nikdo se na vás nebude pohoršeně dívat, na posteli se budete moct konečně pořádně roztáhnout a o ovladač se také nebudete muset s nikým hádat. 

Původní myšlenka projektu směřovala ale i k pomoci hotelům. A o to se projekt také snaží. Jakýkoliv hotel, nejen z platformy Amazing Places, se může již v tuto chvíli přihlásit do programu a nabízet poukazy na ubytování v době, kdy bude opět umožněno volně cestovat po Česku. Vy tak můžete podpořit celou řadu hoteliérů a umožnit jim co nejlepší návrat do běžného života, ale zároveň se můžete těšit na svou dovolenou. My už se nemůžeme dočkat, až všechny zákazy pominou a my budeme moct zase objevovat nová, ale i "stará" zákoutí naší země.

Někdy je holt potřeba být chvíli sám, abychom potom mohli být znovu spolu.

Chcete pomoct, ať už jste hoteliér a rádi byste volné postele teď využili nějak smysluplně nebo jste naopak zdravotník, kterému současná situace narušila běžný chod domácnosti? Stačí jeden klik, bezplatná registrace a za pět minut je jedna postel obsazena. 

Similar articles