Svatební cesta na Moravě

12. October 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Že se na svatební cestu musí nutně do zahraničí? Nesmysl. Vždyť vyjet na kouzelné místo v České republice má tolik výhod. Nemusíte měnit peníze, řešit jazykové bariéry, zdoláváte kratší vzdálenost a můžete se na stejné místo vracet každý rok na výročí.  My jsme si pro svou svatební cestu vybrali penzion Prosecco Residence Marko v Úvalech u Valtic. 

 

Každý má na svatební cestu určitě jiné požadavky. Ty naše byly romantika, skvělé jídlo, přátelské, klidné prostředí a možnost výletu po okolí. To vše se nám splnilo.

Penzion je zařízený v Toskánském stylu, ale duší stále věrný vínu a Moravě. Ve své nabídce má i novomanželské apartmá. Romantický pokoj s volně stojící vanou, odkud můžete vyjít přímo na terasu s výhledem do areálu a na panorama Mikulovské vinařské oblasti.

 

Už ze samotného názvu penzionu vyplývá, že tu najdete prosecco. A to více než 30 druhů. Jedna lahev na nás čekala už při příjezdu v apartmánu. Proto jsme se rozhodli, že už nikam nepojedeme a užívali si božského klidu, který tam byl.

 

Součástí areálu je restaurace, kam jsme dostali pozvání. U mě bývá zvykem hledat v okolí vyhlášené bistro, kavárnu nebo restauraci a tam vyrazit. Jsem ráda, že jsme to tentokrát neudělali. V jídelním lístku nás lákalo několik i sezónních jídel. My jsme nakonec zvolili možnost grilování. Nechali jsme si poradit s výběrem správného prosecca hodícího se i k volbě jídla. Nejlepším překvapením večera byla cimbálovka, kterou jsem si na Moravě přála slyšet. Kombinace dobrého jídla, pití, atmosféry a společnosti je k nezaplacení. Ikdyž jsme se s další lahví prosecca vytratili na pokoj. 

 

Další den jsme i přes plánované „nevylezeme celý den z pokoje“, z pokoje vylezli. To sluníčko a místo, kde jsme byli, nás vylákalo. Úvaly jsou malá vesnička, což má své výhody. Nepotkáte tu návaly turistů. V areálu jsme si půjčili kola a jeli se projet po okolních vinohradech. Autem jsme si zajeli na výlet do Mikulova, Valtic a Lednice.

 

V části penzionu probíhala výstavba wellness. Už víme, že se sem prostě musíme vrátit. Nejdéle přesně za rok.

Similar articles