Návod na romantických 24 hodin v centru Prahy

5. March 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Nedávno jsme oslavili svátek všech zamilovaných, jenže proč si nevyznávat lásku po celý rok? Vezměte svou milovanou nebo milovaného na nečekaný výlet. Užijte si krásy Starého Města pražského. Máme pro vás návod, jak na to.

 

  1. Začněte nezapomenutelnou snídani v Café Lounge na Újezdu. S láskou tu servírují avokádový toast nebo lívance a samozřejmě vynikající kávu z The Barn v Berlíně anebo čaj s mlékem. Vyzkoušet můžete ale i další z našich oblíbených kaváren jako třeba Esku nebo Můj šálek kávy v Karlíně, Místo v Dejvicích nebo třeba Café Jen ve Vršovicích.

 

Nechte si vytrávit na procházce Prahou. Pro nejkrásnější výhledy doporučujeme Riegrovy sady. Na Kampě nebo na Střeleckém ostrově zase můžete obdivovat krásu Vltavy a Karlova Mostu. Na hradbách Pražského hradu budete mít celé město jako na dlani. Pokud máte rádi historii a zajímají vás tajemství Prahy, doporučujeme procházky s Praha Neznámá.

Jestli máte rádi výstavy, sázkou na jistotu je jednoznačně DOX. Pokud vás zajímají fotografie, pak se běžte podívat do Leica nebo Langhans Gallery. Všechny vědátory pak určitě nadchne nadčasová expozice v technickém muzeu. Když vás výstavy zas tak nelákají, můžete vyjet nahoru na Žižkovskou věž a dívat se na Prahu pod sebo anebo jít do některého z malých pražských kin. Zkuste třeba Kino Atlas, Aero nebo Světozor. Pro ty z vás, kdo preferujete odpočinek, vyzkoušejte Vinné lázně Svatá Anežka. Kromě toho, že si skvěle odpočinete, je to navíc nevšední zážitek.

Originální a romantické místo, kde můžete následně strávit noc, je jednoznačně Buddha Bar Hotel kousek od Staroměstského náměstí. A jak to tam vypadá?

 

Vcházíme do impozantního prostoru Buddha Bar Hotelu a po krátkém check-inu jdeme do svého pokoje. Hotel jde proti trendům a namísto prosklených a prosvětlených prostor jsou chodby i pokoje zahalené do šera. Prvky, na které chtěl architekt upozornit, jsou důmyslně osvětleny, ale potemnělé prostory dotváří intimní atmosféru tohoto místa.

 

Pokoj je útulný, vítá nás příjemná hudba a televize nás oslovuje jménem. Hrajeme si se všemi možnostmi nastavení hudby, osvětlení i závěsů před okny. Jsme v samém srdci Prahy a je to poznat. Je to krásný pocit podívat se uprostřed noci z okna a obdivovat liduprázdnou Prahu. Najednou se ozve klepání na dveře. Před těmi stojí dvě moc milé paní pokojské, které nám donesly pozornost - dva malé dezerty. Když už jsme prošmejdili celý pokoj a obdivovali každý kousek tohoto místa, začínáme mít hlad. V okolí Buddha Bar Hotelu najdete spoustu skvělých míst, kde se najíst. Třeba Kantýnu nebo Naše Maso. A taky Les Moules nebo Zdenek's Oyster Bar. Pokud je vaší láskou sushi a mořské plody, v Buddha Baru vám udělají to nejlepší sushi v Praze. Po večeři přichází čas na drink! Vyberte si z nabídky Buddha Baru, který má neopakovatelnou atmosféru. Navíc do postele to máte jen pár schodů. Co víc si přát?

 

Celý hotel zdobí nádherné okvětní lístky orchidejí. Personál je moc milý, akorát se nevylekejte, že na vás budou mluvit anglicky. Jezdí sem převážně návštěvy ze zahraničí. Nám se moc líbil malý detail, a to ten, že nám v pokoji na přivítanou hrála uklidňující hudba, kterou si mimochodem můžete pustit už teď na Spotify. Hledejte playlist “Buddha Bar”.

 

A sladká tečka na závěr - z Buddha Bar Hotelu si na památku odnesete vynikající hořkou čokoládu, na kterou dodnes vzpomínáme.

Similar articles