Víc než jen samota u lesa

30. April 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Představte si sami sebe daleko od hluku aut a každodenních starostí. Na místě, kde vás čeká naprostý klid a stanete se součástí divoké a krásné přírody Moravského krasu. Když se probudíte, možná zahlédnete pasoucí se srnky a při ranní kávě uslyšíte vítr v korunách stromů. To vše a ještě mnoho dalšího je ukryto ve dvou slovech: Penzion Kůlna.

 

Ať už sem zavítáte jen na víkend nebo třeba na celý týden, můžete si být jisti, že o vás bude jedinečně postaráno. Osobní přístup je něco, na čem si tu opravdu zakládají. Majitel penzionu se drží citátu Jana Wericha: „Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.“ A můžete se přesvědčit, že v Kůlně skutečně hledají všemožné způsoby, aby vám pobyt co nejvíce zpříjemnili.

 

Načerpejte energii stromů

Je to víc než jen ubytování u lesa − je to oáza, kde vypnete a načerpáte novou energii. Prastaré hospodářské stavení lesních dělníků tu proměnili v útulné a stylové místo ve skandinávském stylu. Kůlna nabízí celkem 27 lůžek ve 12 pokojích, jež nesou názvy stromů rostoucích v okolních lesích. Dřevo z těchto stromů bylo použito i při zařizování pokojů, takže sílu budete nabírat třeba v Borovici, Akátu nebo Modřínu. Ráno se můžete těšit na bohatou snídani, v ceně ubytování je i výtečná večeře sestávající z předkrmu, polévky, hlavního chodu a dezertu. Pro hosty tu občas chystají i tematické gurmánské akce − na své si přijdou milovníci ryb, zvěřiny a jiných místních dobrot.

 

Pro šéfy i podřízené

Kůlna je ideálním místem nejen pro rodinnou rekreaci či odpočinek ve dvou. Naplánujte si tu se svým pracovním týmem workshop nebo teambuilding a uvidíte, že nové myšlenky a nápady k vám budou přicházet skoro samy. A co kromě občerstvení nejlépe osvěží po pracovním bloku? Přece pobyt v přírodě. Můžete vyrazit třeba na kola. V nedalekém půvabném městysu Jedovnice má základnu Singltrail − jednosměrná stezka pro horská kola, na které zažijete opravdovou zábavu. Vlní se mezi stromy, nikdy nevede dlouho rovně, příliš z kopce nebo do kopce. Respektuje lesní prostředí. Na vodomily čeká v okolí spousta rybníků, nejoblíbenější je Olšovec. Uprostřed lesů se pak ukrývá jedno z našich nejromantičtějších panských sídel – Nový hrad. A protože jste přímo u brány Moravského krasu, můžete navštívit Punkevní jeskyně a proplout jimi na loďkách nebo pohlédnout shora do pověstmi opředené propasti Macocha.

No řekněte sami – máte nějaký důvod, proč nevyrazit do Kůlny? Adresa je Senetářov 114 .

 

Celý článek najdete zde.

Similar articles