Skrytý poklad Lužických hor

8. August 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Do malebné vesničky Jítrava, kam vede nenápadná odbočka z hlavního tahu mezi Libercem a Děčínem, byste s největší pravděpodobností asi jen tak nezavítali. My vás teď zkusíme přesvědčit, abyste při vaší další cestě zamířili právě sem. Ať už jste milovníci dobrého jídla, jezdectví, cyklo nadšenci, rodiče s dět-mi, nebo pár, který touží po romantice uprostřed krásné přírody, všichni si na Jítravském dvorci najdou to své.

 

Už to bude pěkná řádka let, co se Jan Suk, majitel Jítravského dvorce, do této vesničky zamiloval. Nejprve si pořídil chalupu ve vedlejší vesnici, ale Jítrava mu učarovala natolik, že si pořídil chalupu i tam a nezůstalo pouze u ní. Jako první prošel rekonstrukcí místní hostinec, ze kterého udělal hotel se skvělou restaurací. K dispozici je tu 20 apartmánů ve čtyřech kategoriích. Hosté si také můžou půjčit kola, jsou tu dva kurty a malé wellness pro regeneraci po náročném dni.

 

Později se Jan Suk pustil do budování zemědělského areálu, takže teď mají vlastní biochov skotu angus-aberdeen a ovcí suffolktexel. Maso z těchto chovů si můžete také pořídit na jejich e-shopu.

K hotelu postupem času přibyl penzion, kde je 12 pokojů a samoobslužná restaurace s krásnou terasou, odkud si můžete užívat výhledy na okolní lesy a pastviny. Pro milovníky piva tu mají široký výběr lokálních piv, která si můžete zakoupit i domů stejně jako třeba domácí kompoty a zavařeniny.

 

Zajímavostí jsou také dvě speciální koloběžkové trasy z Ještědu, které byly vytvořeny na míru právě pro hos-ty Jítravského dvorce. Pokud byste si je chtěli projet, stačí dát vědět na recepci, kde vám zajistí odvoz na Ještěd a zpět už pojedete na koloběžkách. O tom, že na Jítravě myslí na všechno, svědčí i to, že vám půjčí i holinky a deštník, abyste mohli objevovat okolí i při deštivém počasí.

 

Asi správně tušíte, že to není zdaleka všechno. Na Jítravě má svůj domov hřebčín, který se od roku 1997 specializuje na andaluské koně. K tomu původnímu tam nově přibyl unikátní jezdecký areál, kde kromě parkurového a drezurního kolbiště, stájí a kryté jezdecké haly, vyrostlo 14 apartmánů určených pro majitele ustájených koní.

V Jítravském dvorci opravdu tvoří jedinečný koncept, ve kterém spojují ubytování, sportovní vyžití skvělé jídlo a jezdectví. To vše doplňují perfektní služby a přístup místního personálu

 

Prohlédněte si stránky EURA.

Similar articles