Desáté číslo Amazing Magazinu je právě v prodeji!

19. September 2023
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Babí léto je jako stvořené na turistiku a objevování nových míst. Sluníčko jemně svítí a občas foukne osvěžující větřík. Až stromy začnou hýřit všemi barvami, je čas vytáhnou fusekle, foťáky a na večer zalézt do vířivky nebo sauny. Na čerstvé víno, houby, dýně a husy čekáme celý rok, tak nezapomeňte rezervovat prodloužený gastrovíkend a na čtení sbalit podzimní vydání Amazing Magazinu plného rozhovorů se známými osobnostmi a inspirace ze světa designu, umění a architektury. 

„Jsme na podzimní vlně, i když v nás ještě doznívá léto plné cestovatelských zážitků s AMAZING PLACES, které jsou vždycky něčím výjimečné. Začalo to jízdou na labutích a nekonečnou party na statku Oblík, kde jsme pokřtili letní vydání AMAZING, a pokračovalo společnou prací na podzimních tématech, mým cestováním a hledáním kouzelných míst v Polsku, Bářinými kreativními nápady, ilustracemi, které jsme si posílali přes půl světa, jejími objevy do rubriky Crème de la Crème a Petrovými útěky na Bali, kde našel inspiraci a také novou posilu našeho týmu, fotografku Adelu Bellini. Sotva jsme se vrátili z Chateau Mcely, kde jsme odložili starosti i boty na party ve stylu bosé nohy, začal ve vzduchu vonět svařák a dýňová polévka, z výloh na nás jako časované bomby vykukují vánoční koule a my plánujeme, kam se vydáme ochutnat svatomartinskou husu. Společně vám z redakce přejeme, aby pro vás bylo čtení nového AMAZING tak zábavné, jako byla pro nás práce na podzimním vydání, a užili jste si nádherný podzim."

šéfredaktorka Kateřina Černá

 

Kouzlo přítomného okamžiku

Přinášíme vám rozhovor s Janou Bernáškovou o natáčení, psaní i osobním životě a o tom, jak to všechno skloubit dohromady. “ … svou práci miluji a potřebuji být na tom jevišti a před kamerou, protože je to pro mě bytostně důležité. Psaní mě ale osvobodilo v tom, že už nejsem bez práce, pokud se zrovna netočí. A tím, že zájem o mé knihy je hodně velký a čtenářky na novou knihu netrpělivě čekají, tak musím říct, že mi psaní dalo obrovskou svobodu a jsem šťastná. Otázka ale samozřejmě je, jestli budu mít i dál témata a to soustředění a jestli mi psaní dál půjde, protože na to potřebujete i nějaké psychické rozpoložení a sílu“.

 

Věřím, že české sklo je opět na vzestupu

Sklo je s českou tvorbou neodmyslitelně spojené. Je součástí naší kultury, vizitkou ve světě i řemeslem předávajícím se mezi generacemi. Většina rodin vlastní alespoň jeden poklad z některé z českých tradičních skláren. A ti nejšťastnější mají vystavený i křišťál od karlovarského Moseru. Z jeho skleniček pili a pijí politici, celebrity i královny. Působí důstojně a jeho vznešený styl odrazuje od zbytečných dotyků. Tento pocit z klasických sklářských kousků Moseru přišel změnit nový umělecký ředitel Jan Plecháč.

 

Kamila a Robert Chadimovi alias Kamu a Robi

Kamu a Robi jsou definicí osudové lásky. Od prvního setkání u polévky proti kocovině v Sapě uběhlo už bezmála šest let a za tu dobu procestovali půlku světa, vydali čtyři knížky, už tři roky žijí na Kostarice, kde budují retreatové centrum s ubytováním, provozují úspěšnou restauraci, italskou zmrzlinárnu a chystají se k večernímu provozu přidat i kavárnu s pekárnou. Ponořte se do jejich inspirativního světa a zjistíte, že všechny vaše sny máte na dosah ruky.

 

Architektovi by nemělo být líto čáry

Vždycky, když se mě nějací dospělí ptali nato, čím chci být, považoval jsem to za dost pitomou otázku, na kterou jsem neměl jasnou odpověď. Celé to nejspíš začalo, když jsem si jednou na naší chalupě u Dubí začal malovat, jak by se ta chalupa dala změnit. Otec to tenkrát viděl a já si vzpomínám, že jsem poprvé slyšel slovo architektura. Táta mi řekl: „Ty bys mohl být architekt, když vidím, jak jsi to namaloval.“ O svém životě a kariéře vypráví Martin Kotík, coby úvod ke knize Já, architekt, která právě vychází a která mapuje jeho životní osudy a práci.

 

Všechny články si můžete přečíst v Amazing Magazinu, který najdete ve svých oblíbených kavárnách, bistrech, kouzelných místech anebo ho obdržíte při přihlášení se k předplatnému. Věříme, že se vám bude i aktuální číslo líbit. Užijte si jej!

Similar articles