Česká designérka Zuzana Osako oblékla Amazing tým do Tradice

2. December 2022
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Tradiční lidová řemesla, lokální značky i udržitelná výroba nás baví a inspiruje. Jsme proto štěstím bez sebe, že můžeme nosit maxikošile Pohoda od návrhářky Zuzany Osako. Přestože je velmi vyhledávanou designérkou, která například navrhla kroje pro české sportovce na Letní olympijské hry v Tokiu, nepotkáte ji na mainstreamových módních přehlídkách. Díky Zuzaně ožívá tradiční řemeslo i modrotisk, který dostala znovu do ulic. 

 

Svou módní značku Tradice založila v roce 2015, kdy fungovala výhradně jako zakázkové krejčovství. Produkty v klasické konfekci přišly o dva roky později. Zuzaninou motivací byl návrat lidových oděvů i řemesel do moderního prostředí a do života mladých lidí. O značce říká: „Netiskneme ornamenty na trička z Číny, místo toho nabízíme tradiční materiál i řemesla a navrhujeme střih tak, aby slušel všem velikostem. Vše vyrábíme tady.“

Většinou tvoří originální kousky na zakázku, ale má za sebou už i sérii uniforem nebo kapsulových kolekcí pro konkrétní místa. V takových případech design vychází z prostor, lidí a atmosféry, aby celá filozofie oděvu rezonovala jako celek. Tak tomu je i u našich oblíbených nových košil. 

Ptali jsme se Zuzany, na jaký kousek je za poslední rok opravdu hrdá: „Máme v nabídce pásek, který splňuje vše, co si představuji. Je cenově dostupný pro všechny naše zákaznice. Stíháme ho vyrábět podle poptávky a cena, která se odvíjí od ceny určené řemeslníkem, všem vyhovuje.“ Tento pásek si vybraly i známé osobnosti, které jeho nošením vyjadřují svou kulturní identitu. Je to například kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová, spisovatelka a bojovnice za lepší život zvířat Adéla Knapová nebo foodblogerka roku Anna Grosmanová. 

Chcete si tento pásek i další kousky ze Zuzaniny kolekce prohlédnout? Podívejte se na www.tradice.org.


 

Similar articles