Pár hezkých chvil ve Znojmě

2. December 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Proč navštívit Znojmo? Důvodů je celá řada. Kvůli vínu, zábavě nebo zajímavé historii. Co  ho ale protentokrát navštívit za účelem objevení nového kouzelného ubytování v samém centru města? Hotel Clemar, pojmenovaný podle významného římskokatolického kněze a světce Clementa Maria Hofbauera, který proslul díky své poctivosti, štědrosti a pracovitost, je svou historií a nezaměnitelnou atmosférou tak trochu unikát. První domy začaly Václavské náměstí, kde dnes stojí Hotel Clemar, lemovat už ve 13. století. Během následných let postihla Znojmo celá řada požárů, při kterých původní dřevěné budovy vyhořely a postupem času je nahradily kamenné domy, které můžeme ve městě vídat do současnosti. Samotný dům je využíván jako penzion již od roku 1992, kdy ho bývalí majitelé provozovali pod názvem Austis. Zásadní dění začalo ale až před dvěma lety, kdy dům koupili manželé Kočí a společně s architektkou Evou Heroldovou započali rozsáhlou renovaci.

 

Jde-li vám pouze o přespání, protože se máte v plánu jen večer ubytovat a ihned ráno pokračovat dál třeba v rámci pracovní cesty, vybírat můžete z pokojů typu standard. Pohodlně se v nich vyspíte, ať už hledáte pokoj pro jednoho nebo pro šest lidí. Avšak nejde o žádný hostel, všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení a ráno se podávají báječné snídaně a klidně hned po probuzení si můžete na kuráž a bez ostychu dopřát domácí pálenku. Pokud ovšem chcete ve Znojmě strávit pár hezkých chvil a na hotelu pobýt více času, trochu si připlaťte a dopřejte si pokoj typu deluxe nebo superior. Ve výsledku vás to bude stát pár korun, ale dostanete za ně nádherné ubytování. Navíc vysoké postele včetně pohodlných matrací přímo vybízejí k celodennímu lelkování. Tím, že jsou pokoje čerstvě zrekonstruované, splňují podmínky nejnovějších trendů, a přesto jsou navrženy tak, aby respektovaly osobité kouzlo historie domu. Asi není překvapením, že jsme si v Amazing Places nejvíce oblíbili dvoulůžkový podkrovní pokoj s vanou hned naproti posteli. Zařízení hotelu je krásné, nikoli okázalé, díky čemuž nepřebíjí jedinečnost místa. Oceňujeme i snahu o zachování původních prvků, kterými jsou v tomto případě dvojitá dřevěná okna či trámy.

 

Pokud hledáte prostory pro uspořádání konference, firemních teambuildingů nebo rodinných oslav, Hotel Clemar by vám mohl skvěle posloužit. Pro tyto účely je v hotelu konferenční místnost s veškerou audiovizuální technikou, kam se vejde až 22 osob. O něco příjemnějším místem, kde můžete zakončit školení, je vinný sklípek s dvojnásobnou kapacitou. Doporučujeme si objednat řízenou degustaci vybraných vín s výkladem. Samozřejmě vám majitelé rádi zařídí i veškerý catering, který může sestávat z tradičních moravských pochutin v podobě škvarkové pomazánky, domácího chlebu či znojemských okurek. K večernímu popíjení ideální. 

 

Hotel Clemar je skvělý svou polohou. Nachází se přímo v centru Znojma, jen pár kroků od jedné z hlavních dominant města, kostela sv. Mikuláše. Samozřejmě se tu mimo to nabízí spousta romantických a zapadlých uliček, procházky městem a toulání se po kavárnách. V sezoně je okolí Znojma zase rájem všech cyklistů, do Národního parku Podyjí je to co by kamenem dohodil. A po celodenním cyklo výletu se můžete naložit právě do zmiňované vany naproti posteli a jen odpočívat.

 

Prohlédněte si webové stránky týdeníku EURO.

Similar articles