Lyžařský ráj v novém designu

28. February 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Zimní sezóna ve Špindlu? Klasická horská idyla pro mnoho z nás. 

Byť pro někoho může být dnes již centrum Špindlerova mlýna příliš hlučné a turistické, oblast sv. Petra je naopak klidným krkonošským rájem. A právě tady se nachází ikonický hotel Horal, kontroverzní stavba bývalé éry, která ovšem dostala nedávno nový háv. 

 

V loňském roce v Horalu proběhla výrazná rekonstrukce z pera architektonického studia Mimolimit Báry Škorpilové. Ti se mimo jiné podíleli na renovaci Chateau Clara Futura v Dolních Břežanech. Rukopis architektky je poznat na obou místech. Důraz na přírodní materiály, tlumené barvy, pohodlný interiér vybízející k odpočinku a kvalitní textilie jsou spojujícími prvky obou míst. 

Hotel Horal je držitelem certifikátu kids friendly, a tak během sezóny můžete 6 dní v týdnu svěřit vaše ratolesti animátorům zcela zdarma, v mimosezóně se o ně postarají vždy během víkendu. Pro děti je tu také dvoupatrová dětská herna včetně zóny pro teenagery. Vypadá to, že pokud své potomky nebudete chtít během pobytu téměř potkat, máte v Horalu vystaráno. 

My jsme sem ovšem vyrazili jen ve dvou a náš zážitek nijak neutrpěl, právě naopak. Pro páry doporučuji zajít do a la carte restaurace. Oproti bufetové si tu můžete vybrat cokoli z menu a povečeřet ve větším klidu. S dětmi je ovšem Ski restaurant jasná volba, všichni si dají, na co mají chuť a pro děti je tu speciální menu. 

 

My jsme ochutnali naprosto fantastické pečené kuře s glazovanou mrkví, ale i skvělý gravlax z lososa nebo pečené kotlety. Rozhodně si nechte místo na dezerty, ať už po večeři, nebo jako my k odpolední kávě v Oak baru v lobby. V hotelu Horal se totiž mohou pyšnit fantastickým francouzským cukrářem, který se svým týmem tvoří jedinečné sladkosti. My jsme ochutnali jablko, které si svým vzhledem jednoduše spletete s opravdovým ovocem. Uvnitř ale skrývá pěnu z bílé čokolády, jablečný rozvar a vynikající čokoládové brownie.

 

Doporučujeme po lyžích nebo turistickém výšlapu využít místní zbrusu nové wellness centrum. Najdete tu bazén s výhledem do údolí, vířivku, sauny a odpočinkové části. Pokud opět toužíte po větším soukromí, připlaťte si za business zónu, kde budete mít k dispozici několik druhů saun, tepidárium a relax část sdílet jen s několika málo dalšími hosty. 

 

Nesmíme zapomenout na pokoje, které po rekonstrukci oplývají čistým, minimalistickým designem. Nachází se jich tu 162 v různých kategoriích. Velmi oceňujeme, že většina z nich disponuje balkonem a překrásným výhledem do údolí Sv. Petra. Díky řešení budovy okna téměř všech pokojů směřují na jih. Ráno vás tak uvítá nádherný pohled na zasněžené svahy. 

 

Velmi oceňujeme fakt, že se budova, jejíž charakter je dnes již překonaný, nenechala chátrat, nýbrž díky progresivní rekonstrukci dostala nový život. Navíc se do hotelu podařilo sehnat velmi kvalitní personál, který se choval profesionálně, ale zároveň nadmíru lidsky a vstřícně. 

Zajeďte si do Horalu užít konec zimy, nebo obdivovat první květy na krkonošských stráních. My jednoznačně doporučujeme. 

 

Pro nahlédnutí do hotelu stačí kliknout.

Similar articles