Výlet s Volvem & Thule: Testování odolnosti a pohodlí na cestách

9. října 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

S Volvem na cestách a s batohy Thule na zádech jsme se vydali na dobrodružnou výpravu, která nám přinesla nezapomenutelné zážitky a umožnila nám otestovat výbavu do posledního detailu. Jaké byly naše dojmy ze sedmi modelů batohů a jak obstál střešní stan při letní bouřce? To se dozvíte na následujících řádcích. 

 

Dostali jsme do rukou celkem sedm druhů batohů Thule, klíčky od Volva a dobrodružství začalo. Na každý z treků se nám hodila jiná kapacita batohu, a tak jsme testovali různé objemy i vlastnosti. U všech do jednoho musíme vyzdvihnout pohodlné nošení na zádech i při využití plné kapacity. Já jsem si nejvíc oblíbila cestovní tašku a batoh v jednom - Thule Chasm 40l Duffel Bag, do kterého se vešlo oblečení, spacák, vařič i jídlo. Navíc byl v mé oblíbené oranžové! Dokonce jsme měli možnost vyzkoušet odolnost batohů vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám, když přišla pořádná letní bouřka. Díky nepromokavosti zůstalo v batohu všechno suché. 

 

Jako spot na spaní jsme si vybrali kus divoké horské přírody, s nádherným výhledem do údolí. Jen co jsme na střeše auta postavili dvoumístný stan Thule Foothill, přišla další náhlá bouře, tentokrát doprovázená silným větrem a deštěm. Stali jsme se svědky těch největších blesků a nejhlasitějších hromů, jaké jsme kdy v životě viděli a slyšeli. Choulili jsme se ve stanu a čekali jak to dopadne. Musím přiznat, že jsme měli obavy. Venku lilo jako z konve a vítr zápasil se stěnami stanu. Ale Thule nezradil, udržel nás v suchu až do rána. Tenhle zážitek ukázal, jak odolný stan dokáže být a potvrdil jeho kvalitu ve všech ohledech. Ráno jsme se probudili do krásného dne, otevřeli střešní okna stanu a užívali si pohled na modrou oblohu. Dalším z benefitů střešního stanu Thule Foothill je jeho kompaktní balení. Zabírá pouze polovinu střechy auta, takže vedle něj můžete s klidem přepravovat další výbavu – kola, kajak, paddleboard, lyže. Více o střešních stanech Thule najdete na tomto odkaze.

 

Díky docela extrémnímu počasí se nám během výletu podařilo vystavit všechnu výbavu zatěžkávací zkoušce a jednohlasně se shodneme, že obstála. Bez výhrad. Mohli jsme se plně spolehnout na nepromokavost i odolnost vůči větru. Stan Thule nám vytvořil pohodlné zázemí a bezpečné útočiště. Máme krásné zážitky, protože jsme měli to nejlepší vybavení. Určitě s ním rádi vyrazíme za dalším dobrodružstvím.  

Pokud plánujete podobné výlety, můžeme vám jak batohy Thule, tak střešní stan doporučit. Jsou to spolehliví parťáci i do extrémnějších podmínek. Mimochodem Vánoce se blíží a nás nenapadá lepší dárek pro dobrodruhy než právě výbava od Thule. 

(autor: Julie Havlická, foto: Ondřej Šustík)

Podobné články