Svatební cesta na Moravě

12. října 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Že se na svatební cestu musí nutně do zahraničí? Nesmysl. Vždyť vyjet na kouzelné místo v České republice má tolik výhod. Nemusíte měnit peníze, řešit jazykové bariéry, zdoláváte kratší vzdálenost a můžete se na stejné místo vracet každý rok na výročí.  My jsme si pro svou svatební cestu vybrali penzion Prosecco Residence Marko v Úvalech u Valtic. 

 

Každý má na svatební cestu určitě jiné požadavky. Ty naše byly romantika, skvělé jídlo, přátelské, klidné prostředí a možnost výletu po okolí. To vše se nám splnilo.

Penzion je zařízený v Toskánském stylu, ale duší stále věrný vínu a Moravě. Ve své nabídce má i novomanželské apartmá. Romantický pokoj s volně stojící vanou, odkud můžete vyjít přímo na terasu s výhledem do areálu a na panorama Mikulovské vinařské oblasti.

 

Už ze samotného názvu penzionu vyplývá, že tu najdete prosecco. A to více než 30 druhů. Jedna lahev na nás čekala už při příjezdu v apartmánu. Proto jsme se rozhodli, že už nikam nepojedeme a užívali si božského klidu, který tam byl.

 

Součástí areálu je restaurace, kam jsme dostali pozvání. U mě bývá zvykem hledat v okolí vyhlášené bistro, kavárnu nebo restauraci a tam vyrazit. Jsem ráda, že jsme to tentokrát neudělali. V jídelním lístku nás lákalo několik i sezónních jídel. My jsme nakonec zvolili možnost grilování. Nechali jsme si poradit s výběrem správného prosecca hodícího se i k volbě jídla. Nejlepším překvapením večera byla cimbálovka, kterou jsem si na Moravě přála slyšet. Kombinace dobrého jídla, pití, atmosféry a společnosti je k nezaplacení. Ikdyž jsme se s další lahví prosecca vytratili na pokoj. 

 

Další den jsme i přes plánované „nevylezeme celý den z pokoje“, z pokoje vylezli. To sluníčko a místo, kde jsme byli, nás vylákalo. Úvaly jsou malá vesnička, což má své výhody. Nepotkáte tu návaly turistů. V areálu jsme si půjčili kola a jeli se projet po okolních vinohradech. Autem jsme si zajeli na výlet do Mikulova, Valtic a Lednice.

 

V části penzionu probíhala výstavba wellness. Už víme, že se sem prostě musíme vrátit. Nejdéle přesně za rok.

Podobné články