Projekt "Hide in city" - Dovolte si ztratit se ve městě

18. března 2021
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Nejraději bychom si tento tip nechali jen pro sebe. Hide in City má neuvěřitelně intimní atmosféru a zaslouží si ty nejvnímavější hosty. Nemáme ale sebemenší pochyby o tom, že zrovna vy dokážete ocenit unikátnost tohoto místa a užijete si do plna každou minutu tu strávenou. Jen opatrně, aby se vám po tomto zážitku chtělo vůbec vracet domů. Chybět vám tu totiž nebude vůbec nic.

 

Domek stojí ve Vamberku už 120 let a historie z něj jde cítit uvnitř i z pohledu ze zahrady. Prošel citlivou a pečlivou rekonstrukcí díky vizi majitele Vladimíra a odbornému zásahu architekta Martina Kožnara. Celý prostor se otevřel do střechy a vytvořil tak vzdušný prostor plný světla, čemuž pomáhá i orientace oken s terasou směrem ke slunci.

Uvnitř k vám promlouvají sluneční paprsky a všudypřítomná bílá barva v kombinaci s přírodními materiály. A to není fráze, tady je opravdu všechno promyšlené do posledního detailu s ohledem na šetrnost a pokoru k přírodě. Rohy jsou tu úmyslně zaoblené a většina povrchů přiznaných. Co říkáte třeba na kus kamene místo stolu?

 

Je to místo jako stvořené pro lidi, co milují vizuálno a hledají ubytování, kde mohou společně trávit čas. To ale neznamená, že tu nebudete mít dostatek soukromí. Můžete si číst nebo dělat cokoliv, čemu se rádi věnujete o samotě. Bezpečný pocit z blízkosti toho druhého vám ale v Hide in City zůstane.

 

My si četli, fotili detaily, rozjímali, jedli, pouštěli si hudbu, hleděli bezmyšlenkovitě do ohně, ale také koukali na film ve výklenku, kam se bez problému dvě osoby, kterým nevadí se k sobě přilnout, vejdou.

Co ale dokresluje ducha celého domku nejvíce, je knihovna. Je uprostřed narušená velkým oknem s místem pro rozjímání a výhledy ke starým ruinám, které lemují zahradu. Opřete se o ni, zachumlejte se do deky a zkuste chvíli nedělat třeba vůbec nic.

 

Až se vám zachce něco dobrého k večeři, připravte si v kuchyni cokoliv, co máte rádi. Ta je sice drobnější, ale najdete v ní vše, co budete potřebovat. Stejně je na tom koupelna obložená pískovcem, která i přes svou velikost nabízí vše nezbytné, včetně možnosti si vyprat oblečení.

I když to zní tak, že se v Hide in City jen odpočívá, nemusí to být vždycky pravda. Ztraceni ve městě nemusíte být jen v domku a na zahradě. Můžete se z něj vydat na výlet do nedalekého okolí, které je plné historických i kulturních památek.

Utečte obdivovat původní hrad v Potštejně nebo se vydejte na poutní místo Homole. Okolí Vamberku ale především otevírá své brány zalesněným Orlickým horám, které byste rozhodně neměli vynechat. Každopádně přijďte z výletu dostatečně vyhladovělí, ať se na dobroty z grilu těšíte ještě o trošku víc než normálně.

Fotografie: Peter Fabo, Štěpán Lohr

Podobné články